2017-05-18

NKÜ’de Hemşirelik Haftası Kutlandı



Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftasını, düzenlediği  “Kuşaklar Ayrılıyor mu?” Paneli ve ardından gerçekleştirilen “Hemşirelik Öğrencileri Araştırma Şenliği” ile kutladı.

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tarkan Yetişyiğit, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Gültekin, Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız, akademisyenler, hemşireler ile hemşire adayları katıldı.

Panel öncesi konuşan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız, “Sağlık camiası için çok gerekli konulardan birine dikkat çekmek istiyorum. Hepimiz çok kaliteli bir bakım vermek için uğraşıyoruz. Bunun için mesleğimize sahip çıkmamız, ve bu mesleği icra ederken merhametli olmamız gerekiyor. Son zamanlarda Hemşirelik ve sağlık camiasında çok konuşulan merhamet yorgunluğu var. Merhametli olan insanların elinde olalım inşallah. Umut ediyorum bizim yetiştirdiğimiz öğrencilerimizde merhamet yorgunluğu olmasın.” dedi.

Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Gültekin ise gerçekleştirdiği açılış konuşmasında Modern Hemşireliğin tarihi gelişimi üzerinde durdu. Doç. Dr. Erdoğan Gültekin “Biz hekimler için hemşire nedir? Hemşire bizim mesleki anlamda elimiz ayağımız gözlerimiz sırdaşımız. Biz sizlerle birlikte bir ekibiz. Sizler olmadan sağlık hizmetinin yürümeyeceği hepimizin bildiği bir gerçektir.” diyerek tüm hemşirelerin gününü kutladı.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tarkan Yetişyiğit, Hemşirelik Haftası’nın önemi ve Türkiye’deki hemşirelik mesleğinin gelişimi hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Yetişyiğit “20 yıllık meslek yaşamımda gözlemlediğim siz hemşirelerin bu mesleği ne kadar sabırla, fedakârlıkla, hoşgörüyle ve özveriyle icra ettiğinizdir. Hemşireliği insan sağlığı ile ilgili en önemli mesleklerden bir tanesi olarak değerlendirmişimdir. İnsan hayatının kutsallığının farkında olarak sabır, üstün gayret ve merhamet ile çalışan tüm hemşirelerimizin Hemşireler Gününü kutluyorum.” sözlerine yer verdi.

Rektör V. Prof. Dr. Şefik Kurultay ise “merhamet yorgunluğu” tanımına dikkat çekerek “Merhamet fıtrattandır. İnsanoğlunun içinde olan bir şeydir. Öğrenilmez. Bir takım çevresel faktörlerden etkilenerek bir takım kazanımlar elde edilebilir ama insan olmamızın gerekliliğidir. O nedenle insana hizmet eden bazı meslek gruplarındaki insanlarımızın merhamet konusunda çok daha cömert olmaları gerekiyor. Bu mesleklerin başında ise hemşirelerimiz geliyor.” dedi. Prof. Dr. Şefik Kurultay  “Bu özverili mesleği yapan çok değerli hemşire arkadaşlarımıza ve geleceğin hemşireleri öğrencilerime başarılı sağlıklı, huzur dolu keyif ile yapılan işlerle dolu bir hayat diliyorum. Haftanız kutlu olsun.” sözlerine yer verdi.

Oturum başkanlığını Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız ve Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yard.Doç.Dr.Ebru Önler’in yaptığı “Kuşaklar ayrılıyor mu? isimli panel gerçekleştirildi. Oturumda “Kuşaklar ve Kuşakların Hemşirelik Bakımına Yansımaları” konusunu Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Uzm. Hemşire Bahar Gülcivan sunarken; “Sosyal Medyanın Kuşaklar Arası Kullanımı ve Yasal Boyutu” konusunu ise Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hemşire Özge Bengü Urcanoğlu gerçekleştirdi.