2019-11-27

NKÜ’de ''''Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU''''nun Gözüyle II. Abdülhamid Dönemi Konferansı'''' Yapıldı



TRT 1’de yayınlanan 'Payitaht: Abdülhamid' dizisinde Tahsin Paşa rolüyle izlediğimiz oyuncu ve yazar Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde bir konferans verdi.

Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen ‘Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU'nun Gözüyle II. Abdülhamid Dönemi’ konulu konferans, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, İl Müftüsü İsmail İPEK, akademik ve idari personel, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleşti.

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Medeniyet ve Düşünce Topluluğu, Yeniler Topluluğu, Anadolu Gençlik Topluluğu, Genç Gönüllüler Topluluğu ile Genç İHH Tekirdağ, Tekirdağ Uluslararası Öğrenci Derneği (TUDER) ve İlim Yayma Cemiyeti Tekirdağ Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik büyük ilgi gördü.

İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Nedim YEKTAR’ın okuduğu Kuran tilaveti ile başlayan program tanıtım filmi gösterimi ile devam etti. Ardından Hüseyin AY, Necip Fazıl KISAKÜREK’in konferansın konusu ile ilgili bir şiirini okudu.

Daha sonra selamlama konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı gerçekleştiren Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet ÜZGÜN, II. Abdülhamid’in hatırasıyla ilgili yakın geçmişte yaşanan zorluklar ve Abdülhamid’in bir zamanlar Osmanlı toprağı olan ülkelerde kendi zamanında yapmış olduğu girişimlerinin yurtdışında günümüzde hala süren olumlu etkisi üzerine tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de öğrenci topluluklarımız ile STK’ların birlikte gerçekleştirdiği bu programın sosyal sorumluluk ve bilgiye ulaşma bağlamında güzel bir örnek olduğunu belirterek, Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU'nun üniversitemizde bulunmasından dolayı memnuniyetini ifade etti.

Ardından Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU, II. Abdülhamid döneminde yaşanan iç ve dış koşullar ile bunların tarihe yansımalarını kendi bakış açısı ile dinleyenlere aktardı. Konferans sonunda öğrencilere Peygamber Efendimiz’e Cebrail (A.S.) aracılığıyla vahyedilen ilk ayet olan “Oku” kelamı örneği üzerinden doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmak için sürekli okumaları tavsiyesinde bulundu ve batı kökenli kültür anlayışından ziyade İslam coğrafyasında doğmuş olan hikmet kavramının önemine vurgu yaptı.

Rektör ŞAHİN tarafından Bahadır YENİŞEHİRLİOĞLU’na günün anısına takdimde bulunulması ile sona eren programın ardından ünlü oyuncu ve yazar, fuaye alanında okurlarına kitaplarını imzaladı. Sonrasında ise etkinliği düzenleyenlerle birlikte Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e makamında ziyarette bulundu.