2019-06-27

NKÜ Ziraat Fakültesi Malkara Araştırma ve Uygulama Alanında Tarla Günü Etkinliği Gerçekleştirdi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bir “Tarla Günü” etkinliği daha Malkara ilçesi Gözsüz Köyü yakınında bulunan Araştırma ve Uygulama alanında gerçekleştirildi.

11 tohum firmasından 41 ekmeklik ve makarnalık buğday çeşidinin ve her bir çeşit başına yaklaşık 2500 metrekare arazide ekimin gerçekleştirildiği uygulama alanında düzenlenen tarla gününde Toprak Mahsulleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürü Bihter DEMİRAL yaptığı açış konuşmasında, bölgede buğday üretiminin önemi ve satın alımı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Ardından Tarım İl Müdür Yardımcısı Ahmet TOKGÖZ gerçekleştirdiği konuşmasında bölgede yapılan çeşit demonstrasyon denemelerinin üreticiler için öneminden bahsederek, tarım kuruluşu olarak bu tip çalışmaların yapılması gerektiğini ve bu çalışmada Ziraat Fakültesi ile birlikte yer almaktan mutlu olduklarını belirtti.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İSTANBULLUOĞLU ise yaptığı konuşmasında çeşit denemelerinin geleneksel olarak her yıl bu alanda yapıldığını belirterek, Ziraat Fakültesi olarak üreticilerle hep birlikte olmayı ve onlara katkı yapmayı amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. İSTANBULLUOĞLU, konuşmasında ayrıca merkez kampüsteki uygulama alanında NKÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü tarafından ıslah edilen çeşit ve aday hatların tanıtımı için oldukça başarılı ve yoğun katılımlı bir tarla günü düzenlediklerini de belirtti.

Malkara’daki Tarla Günü etkinliğine tohumculuk firmaları, tarım kuruluşları ve üreticilerin yoğun ilgisi olurken, etkinlik çeşitlere ait parsellerin katılımcılar tarafından tarlada değerlendirilmeleri ile son buldu.