2020-04-20

NKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ Biyoteknoloji Alanında ‘Top 10 Bireysel Patent Sahipleri’ Listesinde Yer Aldı

Yayınlanan Türkiye Patent Raporuna göre, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ, ‘Top 10 Bireysel Patent Sahipleri’ listesinde yer aldı.

Raporda, biyoteknoloji alanında yayınlanan patentlerin analiz edildiği, en fazla patent başvurusu (yayınlanan) olan üniversiteler, firmalar, kurumlar (Kamu kurumları, Enstitüler vb.) ve bireysel patent sahiplerinin belirlendiği bilgisi yer alıyor.

Doç. Dr. Ahmet Şükrü DEMİRCİ, atık ekmeklerden biyoetanol (etanol) elde etme yöntemi (No: TR 2013 15119 B) ve atık ekmeklerden elde edilen ksantan gam üretim yöntemi (No:TR 2016 19593 B) isimli patentleri ile Top 10 Bireysel Patent Sahipleri listesinde yer aldı.