Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda NKÜ Kariyer Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde NKÜ Kariyer semineri düzenlendi.

Çerkezköy Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen seminerde İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Mutlu Çelik ve Anıl Uslu öğrencilere “İş Arama Becerilerinin Geliştirilmesi” konusunda bilgiler verdi.

NKÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin bir konuşma gerçekleştirirken “ Kariyer Merkezimiz 21 Nisan 2014 tarihinde Yüksek Öğrenim Kurumu’nun onayı ile kurulmuş bulunmakta ve bir uygulama ve araştırma merkezi statüsünde faaliyetlerini yürütmektedir. Kariyer Merkezi olarak temel görevimiz, üniversitemizde öğrenim gören ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencilerimiz ile mezunlarımızı meslek, sektör ve işletme seçme sürecinde yönlendirmek, bilgilendirmek, kendilerini tanımalarına ve kariyer hedeflerini belirlemelerine yardımcı olmaktır” dedi.

Doç. Dr. Murat Çetin, Kariyer Merkezi’nin faaliyet alanları hakkında da bilgiler verirken “Öğrenciler ile değişik sektörlerden kurum ve kuruluşları bir araya getirmek ve kariyer günleri oluşturmak ve düzenlemek. Öğrencilerin çeşitli alanlarda iş tanımları, iş hayatı ve mesleklerdeki kariyer imkânları ile ilgili bilgi edinmelerini sağlayabilmek. İşletmelere yönelik tanıtım gezileri düzenlemek ve başarılı meslek sahiplerini öğrenciler ile bir araya getirmek. Bugünkü seminerimiz de bu amaçla düzenlenmiştir” dedi. Çetin, ayrıca Kariyer Merkezi’nin kurulmasında değerli katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, rektör yardımcımız Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Türkiye İş Kurumu Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş ise konuşmasında “İş arama, bireyin kendini ve talep ettiği işin niteliklerini tanıyarak doğru araçları kullanması ile başarıya ulaşan bir süreçtir. İş arama becerilerinin gelişmesini de kapsayan kurumumuz hizmetlerinin iş meslek danışmanlığı üzerinde durmak gerekirse, iş ve  meslek danışmanlığı kişilerin özellikleri ile mesleklerin gerekliliklerinin karşılaştırılarak bireyin isteklerine uygun en iyi mesleği seçmesine yardımcı olma sürecidir. Mezun olduktan sonra çalışacağınız yeri seçmek zorundasınız. İnsanın bilgi, görgü ve becerilerinin değerlendirebileceği ve mutlu olabileceği işi doğru iş olarak tanımlamaktayız. Ancak doğru iş bulunurken yanlış metotlar izlenmemelidir. Yanlış başvurular buna neden olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Türkiye İş Kurumu Çerkezköy Şube Müdürü Levent Taş’ın konuşmasından sonra İş ve Meslek Danışmanı Anıl Uslu, Türkiye’de bu işi yapan 3800 kişi olduklarını dile getirirken “Bizim kurumumuz 1946’dan beri var.  Bizim hizmetlerimiz iş ve meslek danışmanlığı, aktif iş gücü programları, işsizlik sigortasına bakma, iş gücü piyasası ve istatistik araştırmalarıdır. Hedef kitlelerimiz ise işsizler, öğrenciler, kadınlar, engelli vatandaşlar ve işverenlerdir” dedi ve öğrencilere “İş Arama Becerilerinin Geliştirilmesi” konusunu ayrıca Türkiye İş Kurumu olarak yaptıkları hizmetleri ayrıntılı olarak anlattı.

Seminer, katılımcılara plaketlerinin takdimi ile son buldu.