Çorlu Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda NKÜ Kariyer Merkezi ile Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürlüğü paydaşlığında “NKÜ Kariyer Günü” etkinliği düzenlendi

 

03 Haziran 2014 salı günü düzenlenen etkinlikte NKÜ Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Çetin yaptığı açılış konuşmasında;" Kariyer Merkezimiz adaylara iş dünyasını tanıtıcı bilgiler sunarak, her adayın piyasa nitelik ve gereklerine göre mesleki ve kişisel becerilerini arttırabilmesi için faaliyet ve çalışmalar yürütmeyi; kariyer planlamasının etkin bir şekilde yapılabilmesi için adaylara danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti vermeyi; merkezde yapılan çalışmaların sonuçlarının kurum ve kuruluşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmayı amaçlamaktadır" dedi. Çetin, ayrıca Kariyer Merkezi’nin kurulmasında değerli katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK, rektör yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan SOYSAL ve emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından Çalışma ve İş Kurumu Tekirdağ İl Müdürü Şerafettin KÜÇÜK de öğrencilere hitap ederek; İş Kur olarak; öğrencilerin iş arama becerilerini geliştirme,  hedef belirleme, iş yaşamının gerçekleri ve iş arama-bulma sürecine hazırlık ve benzeri konularda proje ve eğitimleri olduğunu,  üniversitemizle her zaman işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

 

Etkinlik kapsamında Meslek Yüksekokulu öğrencilerine;  İş Kur İş ve Meslek Danışmanı Sultan KAYMAKOĞLU  tarafından "İş Arama Becerilerinin Geliştirilmesi" konulu eğitim semineri  verildi.

 

Seminer sonrasında Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Selim SELVİ hocamızın moderatörlüğünde; Meral KOCA (Meral Telekom Sanayi Ticaret Ltd. Şti. Müdürü), Birol AKINCI (Zühre Pardesü İKY Müdürü), Gökhan ERMİŞ (Poliplex A.Ş. İKY ve İdari işler Genel Müdür Yardımcısı) ve Nevin TAŞKOPARAN (İKY Uzmanı)'ın katılımıyla düzenlenen panelde; "İş Dünyası Ne tür Elemanlar Arıyor?" konusu tartışıldı ve öğrencilerden gelen sorular yanıtlandı. Öğrencilerin yoğun katılımının gözlendiği panelde; ara eleman yetiştiren Meslek Yüksekokullarının ve öğrencilerin bu okullarda aldığı eğitimin öneminin altı çizilerek, öğrencilerin kendilerini reel dünyaya entegre etmelerinin gerektiği belirtildi. Bu bağlamda özel sektörün üniversitelerle işbirliği içerisinde olmaya hazır olduğunu belirten katılımcılar bu tür etkinliklerin devamının önemini vurguladılar.

 

Panel sonunda katılımcılara Yüksekokul plaketi takdim edildi.