2019-09-30

NKÜ Araştırma Hastanesinin Çocuk Cerrahisi Kliniği Renklendirildi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çocuk Cerrahisi Kliniği, hasta çocukların ve çalışanların motive olması ve hastane içerisinde kendilerini iyi hissetmeleri amacıyla çizgi film karakterleri ve masal kahramanları ile donatıldı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ebru YEŞİLDAĞ ve Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Zeynem YILDIRIM BALKAN tarafından yürütülen, “Çocuk Cerrahisi Kliniğinin Renklendirilmesinin Anksiyete Düzeyine Etkisi” isimli çalışmanın ikinci aşaması klinik duvarlarının renklendirilmesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında tüm çizimler ve renklendirmeler Tıp Fakültesi ve Hemşirelik Bölümlerinde okuyan gönüllü öğrenciler tarafından gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Ebru YEŞİLDAĞ “Çalışmamızda, ameliyat olacak çocuklarımızın ağrı ve anksiyete düzeylerini azaltmak, bir nebze olsun hastanede olduklarını unutturarak, hayal güçlerine bir köprü kurmayı hedefledik. Halk arasında “çocukların düzeyine inmek” diye bir tabir vardır. Halbuki bizler, kliniğe girişlerinden itibaren başlayarak, Mickey ve Minnnie’ nin el sallayarak hoş geldin dedikleri, gökkuşağının altından geçerken dilek tuttukları, uçan fil Jumbo ile engelleri aşabilecekleri, Nasrettin Hocanın eşeğine ters binerek, ince esprilerini merak edip güldükleri, denizin içinde balıklarla yüzdükleri, orman çocuğu gibi hayvanlarla dost olup güneşe bakarak mutlu oldukları dünyalarına, hayal güçlerine, düzeylerine erişkinler olarak çıkabilmeyi ümit ediyoruz. Çocuklarımızın kalbine dokunabildiysek asıl hedefimize ulaşabilmişizdir.” dedi.