2015-10-09

NKUTEK’in Başarısı



Teknoloji Geliştirme Bölgeleri'nin(TGB) her yıl ekonomik büyüklükleri, teknolojik tabanlı yeni firma oluşumuna ve istihdama katkıları, üniversite-sanayi işbirliğine destekleri, fikri mülkiyet hakları ve ihracatları gibi değişkenler yönünden inceleyerek, performansları ölçülmektedir.

Bu doğrultuda 2014 yılı TGB performans göstergeleri Ankara’da yapılan 3.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde açıklanmıştır. Bunun sonunda Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKUTEK) hali hazırda 61 Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde firma alımını tamamlayarak %100 doluluk ile bu alanda faaliyet başladığı ilk yılda 24. sıraya yerleşmiştir. Ayrıca son 5 yılda kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri içinde de 4.sırada yer almıştır.

Bu başarıda emeği geçen tüm paydaşlara ve bünyesindeki firmalara teşekkür eden NKUTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker,  hedeflerinin 2015 TGB Performans Göstergeleri içinde daha üst sıralar çıkmak olduğunu açıkladı.  Bununla ilgili olarak NKUTEK bünyesinde Teknopark, TTO (Teknoloji Transfer Ofisi),TEKMER ve Kuluçka Merkezinin faaliyetlerinin kararlı bir şekilde devam edeceğini belirten Prof. Dr. Bülent Eker, hızla yapılaşma ile yeni uygulama modellerini devreye sokarak üniversite sanayi işbirliğinin arzu edilen seviyelere çıkarılacağını vurguladı. 

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Performans Endeks sonuçlarına ulaşmak için tıklayınız