2019-07-24

NKÜ ile Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Arasında Protokol İmzalandı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi arasında Konservatuvar Eğitiminde İş Birliği Protokolü imzalandı.

Rektörlük katında gerçekleşen törende Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt YÜKSEL, hayırlı olması temennisi ile protokole imza attılar. Törende ayrıca Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Haluk BÜKÜLMEZ, Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Sabri ÇINAR, Süleymanpaşa Belediye Konsevatuvarı Müdürü Salih DEMİRCİ, Konservatuvar Sorumlusu Suat DÖNMEZ, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Dr. Öğr. Üyesi Tunç BUYRUKLAR, Haliç Üniversitesi Türk Müziği Konservatuvarı Öğr. Gör. Tolgahan ÜSKÜDARLI ve İTÜ Konservatuvarı Öğrenci Konseyi Başkanı Necmi ÖZGÜL de yer aldı.

İmzalanan protokole göre Süleymanpaşa ilçesi sınırları içerisinde faaliyet gösteren Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuvar biriminde verilen müzik eğitimi başta olmak üzere, taraflarca (kurumlar ve bölümler) uygun görülen alanlarda planlı çalışmalar yürüterek, eğitim hizmetlerinin niteliğini arttırmak amaçlanmaktadır. Yapılan protokolle birlikte yerel eğitim programlarının geliştirilmesi ve eğitim paydaşlarının sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması noktasında taraflar arasında iş birliği ve koordinasyonun sağlanması hedeflenmektedir.

Protokol eğitim programında, Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, NAKSEM (NKÜ Sürekli Eğitim Merkezi) ve Belediye Konservatuvarı temsilcilerince oluşturulan Yürütme Kurulunca, NAKSEM koordinatörlüğünde müzik eğitimi alanında TMDK tarafından başarılı bulunan öğrencilere verilecek olan sertifika programları düzenlenecektir.