2019-07-20

NKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi Basınla Buluştu



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından basın mensupları ile kahvaltılı toplantı düzenlendi.

NKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi yemekhanesinde gerçekleşen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Başhekim Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Genel Sekreter Murat Kamil TIRPANCI, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Savaş GÜZEL, Dr. Öğr. Üyesi Özgür AGDOĞAN, Dr. Öğr. Üyesi Berna ERDAL, Üniversitemiz Genel Sekreter Yardımcısı Adnan ARABUL ve Personel Daire Başkanı Kerem ŞEN, Hastane Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Özge Bengü ŞENİZ ve Kalite Direktörü Yıldız KOÇAK, basın mensupları ile Üniversite ve hastanenin idari personeli katıldı.

Kahvaltı ikramından sonra Başhekim Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN hastaneyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başhekim GÜLTEKİN, hastanenin tarihçesi ile başladığı konuşmasında hastanenin ruhsatlı 386 yatak ve 87 yoğun bakım yatak sayısıyla, yıllık yaklaşık 20 bin yatan hastaya hizmet verdiğini belirtti. Hastanenin 13 adet ameliyathane ile yıllık 52 bin 884 ameliyat sayısına ulaştığını belirtti. 43 branşta 64 poliklinik odasına sahip olan hastanenin 112 ile entegrasyonu yapılmış acil bölümüyle ayda ortalama ayaktan 2300 (günlük ortalama 278 acil servis) hizmet verildiğini vurgulayarak yılda 3 bin 476, ayda 290, günde 15 adet koroner anjiyo hizmeti verildiğini söyledi. Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN ayrıca 8 adet diyaliz ünitesi ile 6 yataklı 1 adet uyku laboratuvarı da bulunduğunu ekledi.

Başhekim GÜLTEKİN, sunumunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde olup da bölgede olmayan Çocuk Kardiyoloji Polikliniği, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Polikliniği, Çocuk Endokrinoloji Polikliniği, Çocuk Alerji ve İmmünoloji Polikliniği, Çocuk Neonatoloji Polikliniği ile Romatoloji Polikliniği hizmetlerine değindi. Bir Üniversite hastanesinde olması gereken Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi (GETAT / Homeopati, Ozon Pol), Meme Kanseri Erken Tanı Ünitesi, Böbrek Transplantasyon Merkezi, Onkoloji Ünitesi, Uyku Laboratuvarı, Genetik Laboratuvarı bulunduğunu belirterek ihale aşamasındaki Kemik İliği Transplantasyon Merkezi, Radyoterapi Ünitesi ile PET  CT görüntüleme Üniteleri de tamamlanınca Üniversite Hastanemizin bölgeye sunduğu ve bölge dışından bile, özellikle Onkoloji Ünitemiz için yoğun bir talebi olan sağlık hizmetinin çok daha ileriye taşınacağını vurguladı.

Başhekim Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, hastanemizde ilk kez böbrek nakli gerçekleştirildiğini belirttikten sonra Sağlık Turizmi Yetki Belgesini almaya hak kazanıldığını ve Tekirdağ’daki kamu hastaneleri içinde bu yetkiyi alan tek hastane olduğumuzu söyledi. Sağlık Bakanlığı Kalite Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından yapılan denetimlerde 96 puan alındığını, bununla yetinilmeyerek uluslararası kalite ve akreditasyon için JCI sürecini başlattıklarını ifade etti. 2016 yılında 20 binlerde olan toplam hasta sayısının 2019 yılı itibariyle 50 binlere dayandığını belirterek mali tablolar hakkında bilgi verdi. Son olarak 0282 250 50 50 hattından gerçekleşen muayene randevusu taleplerindeki aksaklıkların çözümü için profesyonel bir çağrı merkezi ile anlaşıldığını, ayrıca internet sitesi üzerinden de bunun gerçekleştiğini belirtti ve hastane ile ilgili mağduriyet yaşanan sıkıntı ve şikâyetler için 0534 461 18 65 Whatsapp Çözüm Hattı’nı devreye soktuklarını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de Üniversite hakkında basın mensuplarını bilgilendirerek başladığı konuşmasında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 'Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı ve 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödül Töreni’nde Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin de bu yöndeki çalışma ve düzenlemeleri ile ödüle layık görüldüğünü belirterek “Marmaraereğlisi Meslek Yüksekokulu ‘Mekânda Erişim’ alanında Turuncu Bayrak aldı. Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üniversitemiz Rektörlük Binası, Tıp Fakültesi Dekanlığı Morfoloji Binası, Fen Edebiyat Fakültesi ile Merkezi Derslikler ise Engelsiz Üniversite Ödülleri 2019’da aynı alanda ödüle aday olmaya hak kazandı” dedi.

Rektör ŞAHİN “Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan "2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sonuçlarında 206 üniversitenin toplam verilerine göre Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi 49. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Trakya’da ilk 50’de olan tek üniversiteyiz” dedi.

Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezimiz bulunduğunu belirtip, bununla birlikte Rumeli Araştırmaları Enstitüsü’nü de kurmak istediklerini, başvurunun tamamlanıp Ankara’dan olumlu sonuç beklediklerini ifade etti. Bu talebin Üniversitemizi Türkiye’deki 3. Balkan kontenjanlı üniversite yaptığını; yani artık normal havuzdan değil, Balkan kontenjanından yabancı uyruklu öğrenci alımını gerçekleştireceğimizi söyledi. Üniversitemizce alınan kararla YÖS kriterinin kaldırıldığını, diploma notu ile öğrenci alınacağını belirtti ve “Niyetimiz Tekirdağ’da bir Balkan Üniversitesi olduğunu göstermektir. Şu anda 690 olan yabancı uyruklu öğrenci sayımızı bu sayede ilk dört yıl sonunda 5000’e çıkarmayı hedefliyoruz. Eğitimde kaliteyi düşürmemek adına bunu aşamalı olarak gerçekleştireceğiz. Örneğin bu yıl kontenjan 1071, bunun 800’ü Balkan ülkelerinden olacak” dedi.

Ardından Rektör ŞAHİN, “Merkez kampüsümüzde ve Malkara’da Tarla Günleri gerçekleştirdik. Trakya’da tohumculuğu geliştirmek, yerli ve milli hale getirmek için Trakya Tohum AŞ’yi kurmuştuk. Ziraat Fakültesinin ürettiği ve projelendirdiği ürünleri Trakya Tohum AŞ ile ihale yoluyla alımını gerçekleştirmek istiyoruz. Ayrıca Trakya Tohum AŞ, Bayer firmasının Trakya Distribütörlüğünü aldı. Trakya Tohum AŞ ile tohumcu ve çiftçilerimize hizmet vereceğiz” dedi.

Hukuk Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültelerinin öğretim üyeleri kadroları tamamlanınca öğrenci alımının gerçekleştirileceğini belirten Rektör ŞAHİN, 2020’de 8 öğretim üyesini tamamlayıp Hukuk Fakültesine öğrenci alacağız inşallah. Eğitim Fakültesi için ise evraklarımız YÖK’tedir” dedi. Kütüphane, Merkezi Derslikler ve Hayvan Hastanesi inşaatlarındaki müteahhitlerin tasfiye sürecinin tamamlanmasından sonra yeniden ihaleleri yapılarak inşaatlara devam edileceğini belirten Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, hastanenin doktor ihtiyacı ile ilgili olarak ise “Alanında başarılı doktorlardan yoğun talep alıyoruz. Bu da bizim için gurur kaynağı” şeklinde konuştu ve “Göreve geldiğimizden bu yana gelir gider dengesini sağladığımız için yaşanan ekonomik koşullarda hizmet sürekliliğini koruyabilmekteyiz. Bu sayede Trakya Bölgesindeki tek gözde hastaneye sahibiz” dedi.

Sonrasında Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Başhekim Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladılar.