2020-03-06

NKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun Bazı Bölümleri İçin Bir Dizi Protokole İmza Atıldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO)’nun bazı bölümleri ile Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi (TÜRAM), Koleksiyon Mobilya A.Ş. ve Penti Çorap San. Tic. A.Ş. arasında protokoller imzalandı.

Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde protokollere Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi adına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN imza atarken, Silivri Belediyesi ile yapılan protokolü Belediye Başkan Yardımcısı Hasan SOLAK, Koleksiyon Mobilya A.Ş. ile yapılan protokolü İnsan Kaynakları Müdürü Kadir İŞLER, Penti Çorap San. Tic. A.Ş. ile yapılan protokolü ise Genel Müdür Yardımcısı Mehmet KARACALI imzaladı.

Firma ve Belediye temsilcileri imzalanan protokollerin hayırlı olması temennisinde bulunurken; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN de istihdam aşamasında insan kaynakları açısından deneyimin önemine değinerek yapılan işbirlikleri ile öğrencilerimize işletmelerinde deneyim fırsatı tanıdıkları için firma temsilcilerine teşekkür etti ve üniversite – sanayi işbirliğinin güzel bir örneği olarak imzalanan protokollerden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca sürdürülebilir ve bilinçli tarımın günümüzde çok önemli bir konu olduğunu belirterek Silivri çiftçilerine Tekirdağ’dan eğitim hizmeti sunuyor olmanın da ayrı bir değer taşıdığını ifade etti ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile Silivri Belediyesine imzalanan protokolün hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Teknik Bilimler MYO Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü ile Silivri Belediyesi arasında imzalanan akademik işbirliği protokolüne göre; TÜRAM tarafından bölgedeki tarımın ve çiftçinin rekabet gücünü, ürün çeşitliliğini artırmak, kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla tarımsal üretim ve tarımsal faaliyetler yapılacak. Bu amaçla NKÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Öğretim Elemanları tarafından Silivri’deki çiftçilere yönelik ortak eğitim ve bilinçlendirme faaliyetleri ve konularında akademik destek verilmesi koordine edilecek. Ayrıca ilgili bölümün uygulamalı dersleri, öğrenci stajları, tarımsal araştırma ve geliştirme faaliyetleri, seminerlerle ilgili programların hazırlanması, uygulanması ve izlenmesi ihtiyaç durumuna göre koordine edilecek.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümünün Koleksiyon Mobilya A.Ş. ile yaptığı protokol, ilgili Bölümün Mobilya ve Dekorasyon Programı 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin eğitim sürelerini kapsayan dört yarıyıl boyunca uygulamaya dayalı bazı derslerin Koleksiyon Mobilya’da uygulamalı olarak verilmesini sağlayacak. Protokol ayrıca, başarılı öğrencilerin sertifika almaya hak kazanması konularına ilişkin iki kurumun katkı ve işbirliğini kapsayacak.

Teknik Bilimler MYO İnşaat Bölümü, İnşaat Teknolojisi ve Yapı Denetimi Programı ile Penti Çorap San. Tic. A.Ş. arasında yapılan protokole göre ise ilgili program öğrencilerinin mesleklerini uygulamak için gerekli olan bilgi ve becerilerini artırmak için Penti Çorap San. Tic. A.Ş.’ye ait endüstriyel tesislerin yapısal güvenliğinin takibi ile yapı sağlığının izlenmesi amacıyla yürütülen projelerin devamlılığı sağlanacak.

İmza töreninde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Funda ERYILMAZ AÇIKGÖZ, Sosyal Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen KANTAR, Kariyer Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Aytaç MORALAR, Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcıları Dr. Öğr. Üyesi ÖZLEM BOZKURT ve Öğr. Gör. Fatma Funda ÖZDÜVEN, Öğr. Gör. Ahmet BAL, Silivri Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Gökhan BIÇAK ve Penti Çorap San. Tic. A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü İrfan MERİÇ de yer aldı.