2014-11-28

NKÜTEK Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı



Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKÜTEK) A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısı yapıldı.

Rektörlük Binasında gerçekleştirilen toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Büyükşehir Belediye Başkanı A. Şehabettin Küçükyazıcı, Tekirdağ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Enis Sülün katıldı.

Toplantıda konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin gelmiş olduğu noktayı aktararak “Üniversitemiz dinamik yapısıyla, değişen ve gelişen, dünyaya uyumlu bir şekilde kendini sürekli yenileyen bilimsel çalışmalarla bilgiyi üreten ve yöneten, bununla geleceği inşa eden bireyler yetiştirmeyi kendisine hedef edinen bir üniversitedir. Bu doğrultuda geçen yıllara oranla hızlı bir büyüme kaydetmiştir. 2010 yılında akademik personel sayımız 600, idari personel sayımız ise 280 iken 2014 yılında akademik personel sayımız 953, idari personel sayımız 471 olmuştur. Toplam öğrenci sayımız 2010 yılında 16.298 iken bu gün sayı 29.031’e ulaşmıştır. Üniversitemizin 2010 yılında bilimsel araştırma proje sayısı 94 iken, bu gün TÜBİTAK, SANTEZ, TAGEM, Kalkınma Ajansı ve AB destekli 69 projemiz ve Üniversitemiz bünyesinde devam eden 471 Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) bulunmaktadır.” dedi. Konuşmasında TEKNOPARK’a da değinen Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş.’nin Çorlu’da bulunan TGB-2 yap-kullan-devret modeli içinde 3 adet bina ve 1 sosyal tesis yapılması planlandığını belirterek, bu bölgede “Tekirdağ Avrupa Yazılım Vadisi”  oluşturulmasının onayladığını söyledi.

Daha sonra konuşan NKÜTEK Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Teknopark’ın bu günkü durumu hakkında bilgi vererek, kurum içi geliştirme çalışmaları, proje çalışmaları ve düzenlenen etkinliklerden bahsetti.  Sunumunda Avrupa Birliği Projesi’nin elde etmiş olduğu başarıya değinen Prof. Dr. Bülent Eker, “6 yıl sürecek ve yaklaşık bütçesi 650 bin Euro olan proje kapsamında Avrupa İşletmeler Ağı (WEST-MAR EEN) KOSGEB Edirne Hizmet Merkezi, Namık Kemal Üniversitesi Teknopark Yönetici A.Ş. ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ve üçlü konsorsiyumu yer alıyor.  Aynı zamanda projede Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir illerine bilgilendirme ve danışmanlık, KOBİ"ler arası ticari işbirlikleri ve uluslararasılaşma, yenilikçilikçi teknoloji alanında KOBİ"lere destek hizmetleri verilecek.” dedi.

Toplantıda “2015 yılı içinde almayı hedeflediğimiz ISO 9001:2008 belgesi başvurusu, 2015 yılı içinde Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği üyeliği çalışmaları ve 2015 yılı içinde uluslar arası tanınırlılık için  International Ass. of Science Parks and Areas of Innovation (IASP) üyeliği başvuruları NKÜTEK Yönetim Kurulu onayından geçti.