2018-11-27

NKÜ Kariyer Merkezi Öğrencilere Tanıtıldı



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi (NKÜKAM), üniversite hayatına yeni başlayan hazırlık sınıfı öğrencilerine tanıtıldı.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi yetkililerinin interaktif şekilde başladığı tanıtım programında öğrencilerin kariyer ve kariyer planlama hakkındaki görüşleri soruldu. Daha sonra Kariyer Merkezi’nin ne olduğu, amacı ile kariyer rehberliği ve danışmanlığı kapsamında verdiği hizmetlerine dair vizyonu anlatıldı. Bu mahiyette, Kariyer Merkezinin adaylara iş dünyasını tanıtıcı bilgiler sunarak, her adayın piyasanın nitelik ve gereklerine göre mesleki ve kişisel becerilerini artırabilmesi için faaliyet ve çalışmalar yürüttüğü; kariyer planlamalarını etkin bir şekilde yapılabilmeleri için onlara danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti verdiği ve merkezde yapılan çalışmaların sonuçlarını kurum ve kuruluşlarla paylaşarak bölgesel kalkınmaya katkıda bulunmayı hedeflediği ifade edildi.

Ardından, AB’nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı IPA’nın 4. Bileşeni olan İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı (İKGOP) kapsamında yürütülen ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversitesinde kurulan Kariyer Merkezleri ile birlikte Trakya Kalkınma Ajansı’nın “Çok Paydaşlı Ortaklık Modeli” çerçevesinde yürüttüğü Trakya Kariyer projesi tanıtıldı.

Daha sonra en önemli özelliği bölgesel nitelikli oluşu olan Trakya Kariyer’in gençlerin işgücüne katılımını desteklemek ve sağlamak, istihdamın artmasında yardımcı olmak gibi temel amaçlar ile hayata geçirildiği belirtilerek, projenin TrakyaKAriyer.org sitesindeki Aday-Firma portalı tanıtıldı. Adayların siteye nasıl ücretsiz kayıt yaptırarak bölgede hizmet veren işverenler ile aynı platformda buluşabileceği; duyuru, staj ve iş imkânları ile etkinliklerden nasıl haberdar olabilecekleri anlatıldı.

Programda son olarak, TrakyaKAriyer altında düzenlenen ve diğer katılımda bulunulan istihdam ve kariyer fuarları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.