2019-07-09

NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Romanya’nın en Büyük Kentlerinden Biri Olan Galati’deki Hastaneye Örnek Olacak



Romanya-Türkiye iş imkanlarının artırılması amacıyla Türk Yatırımcılar Derneği ve Galati Belediye Başkanı ile Meclis Üyelerinden oluşan Rumen Heyet yerinde incelemelerde bulunmak ve proje toplantıları yapmak için Tekirdağ programı kapsamında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini de ziyaret etti.

Rumen Heyet, ilk olarak Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Heyette Galati Belediye Başkanı Lonut PUCHEANU, Galati Belediyesi Meclis Başkanı Costel FOTEA, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Başkanı Nazmi DOĞAN, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Aşkın ALSİNJAK, Romanya Türk Yatırımcılar Derneği Trakya Bölge Temsilcisi Fatih SEMERCİOĞLU ve Özcan DOĞAN ve Galati Belediyesi Meclis Üyeleri bulunurken Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz GÜNAY da heyete eşlik etti.

Romanya’nın en büyük şehirlerinden biri olan Galati’nin Avrupa fonlarının kalkındırma projesi içinde yer alan hastane projesi için özellikle Trakya Bölgesindeki Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin binasını incelemek amacıyla gerçekleştilen ziyarette Galati Belediye Başkanı Lonut PUCHEANU, Rektör ŞAHİN ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Makamda gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Lonut PUCHEANU, Galati’ye yeni yapılacak olan hastane binası için yapılan uzun araştırmalardan sonra   Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastane binasının örnek alınmasına karar verdiklerini aktardı. PUCHEANU, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin çağın gereklerine uygun, modern ve üstün teknolojik donanıma sahip bir hastaneye sahip olmasından etkilendiklerini kaydederek kendi hastanelerinde de bu imkanları uygulayacaklarını belirtti.

Rektör ŞAHİN ziyaretten ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine gösterilen ilgiden memnun olduğunu ifade etti. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde sunulan hizmet bakımında sadece Tekirdağ iline değil tüm bölgeye sağlık hizmeti sunulduğunu ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN eşliğinde Heyet yerinde incelemelerde bulunmak amacıyla, Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesine geçildi. Uygulama ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda Hastane Başhekimi Prof. Dr. Erdoğan GÜNTEKİN tarafından tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi. Sonrasında ziyaret heyeti hastaneyi gezerek birimlerden teknik hususlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaret toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.