2017-05-04

NKÜ’de Zeki Müren Şarkıları Yankılandı



Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından kültürel etkinlikler kapsamında Üniversitemiz Klasik Türk Müziği Korosu, Zeki Müren şarkılarını seslendirdi.

NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen ve personel ile öğrencilerden oluşan Klasik Türk Müziği Korosu, Rektörlük Konferans Salonu’nda Zeki Müren Şarkılarını dinleyicilerle buluşturdu.  Koroya konservatuvar öğretim elemanları ile öğrencilerinden oluşan saz sanatçıları eşlik etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ile akademik ve idari personel, öğrenciler ve Tekirdağlı müzikseverlerin yoğun katılım gerçekleştirdiği konseri Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu yönetti. Zeki Müren’e ait eserlerin sahnelendiği gecede Yrd. Doç. Dr. Serap Duraklı Velioğlu ve Samet Göçer solist olarak birer şarkı seslendirdi.

Dinleyenlerin kâh duygulandığı, kâh alkışlarıyla eşlik ettiği konser sonunda Şef Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu da Zeki Müren’e ait “Gece Kirpikli Kadın” ile beste ve güftesi Gündoğdu Turan’a ait, ancak Zeki Müren’in meşhur ettiği “Ne Çıkar Bahtımızda Ayrılık Varsa Yarın” adlı iki şarkı seslendirdi.

Konserin kapanış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, “Değerli sanatseverler ve müzikseverler, öncelikle sizleri Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü olarak selamlıyoruz. Bu aslında bizim içinde değişik bir gece oldu. Çünkü korodaki arkadaşlardan büyük bir çoğunluğu bizim çalışma arkadaşlarımız, öğrencilerimiz, dostlarımız. Onların bu yeteneğini biz de görme fırsatına erişmiş olduk. O anlamda baktığımızda tüm koro ekibini tebrik etmek gerekiyor. Bu gecenin teması olan Zeki Müren’i de Üniversite Rektörlüğümüz ve bu çalışma adına rahmetle anıyoruz” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü “Sayın Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu konservatuvara müdür olarak geldiğinden bugüne geçen süre zarfında üniversitemize her etkinlikte artarak devam eden çok değerli katkıları oldu.” Prof. Dr. İsmail Yılmaz daha sonra konser salonunu dolduran kalabalığa hitaben “Bu salonu doldurmak bizim yapmış olduğumuz etkinliklerde büyük önem arz ediyor. Ama salonu gördüğümüzde bu sanata, bu sevgiye, bu sevince, bu güzelliğe ortak olmak için geldiniz. O anlamda sizlere de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu daha sonra, gecenin anısına dinleyiciler adına koroyu temsilen Konservatuvar Müdürü Yrd. Doç. Dr. Arda Göksu’ya çiçek ve teşekkür belgesi takdiminde bulundu. Konser toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.