2018-04-25

NKÜ’de Yıldırım Gürses Şarkıları Seslendirildi



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Klasik Türk Müziği Korosu, 2017-2018 Akademik Yılı Kültür – Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yıldırım Gürses Şarkıları Konseri” ile sanatseverlere unutulmaz bir müzik gecesi yaşattı. 

NKÜ Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşen konsere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, NAKSAM Müdürü Doç. Dr. Gülen Özdemir, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra Tekirdağlı sanatseverler ilgi gösterdi.

NKÜ akademik ve idari personelinden oluşan Klasik Türk Müziği Korosu’nun verdiği konseri NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu yönetti. Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı saz sanatçılarının da eşlik ettiği konser dinleyenlerden büyük alkış aldı.

Yıldırım Gürses’in unutulmaz eserlerinin dinleyicilerle buluştuğu konserde, Üniversitemiz Türk Müziği Devlet Konservatuvarı’ndan Öğr. Gör. Betül Küçüksüslü, Öğr. Gör. Merve Nur Kaptan ve Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu solist olarak birer şarkı seslendirdiler.

Büyük beğeni ile izlenen gecenin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Prof. Dr. İsmail Yılmaz konuşmasında “Mesai arkadaşlarımızın yeteneğini bu şekilde görmek bizleri oldukça memnun etti. Konservatuvar Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu, aramıza katıldığı günden bu güne devamlı artan bir ivme ile güzel etkinlikleri bizlerle buluşturdu; kendisine tekrar teşekkür ederiz. Bu gecenin vesilesi ile Yıldırım Gürses’i minnet ve saygı ile anıyoruz. Bu akşamki etkinlikte görev alan ve emek verenleri gönülden tebrik ediyorum. İlk defa bu kadar uzun soluklu bir konser oldu. Bazı arkadaşlarımız sağlık problemi yaşadı, ama bizlere hissettirmeden o açığı kapadılar” dedi ve koroyu temsilen konser sırasında rahatsızlanan koro üyesine, gecenin anısına hediye takdiminde bulundu. Ardından koroyu yöneten NKÜ Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arda Göksu’ya teşekkür belgesi takdim etti.