2018-11-22

NKÜ’de Mevlid-i Nebi Haftası Paneli Düzenlendi



Mevlid -i Nebi Haftası dolayısıyla Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ İl Müftülüğü işbirliği ile “Peygamberimiz ve Gençlik” konulu Panel gerçekleşti.

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi tarafından Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen panele İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, İlçe Müftüleri, Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Yinanç, Öğretim Elemanları, üniversitemizin ve kurumların idari personelleri, öğrenciler ve Tekirdağlı ilgililer katıldı.

Sunuculuğunu, veciz sunumuyla İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yakup Bıyıkoğlu’nun yaptığı program, Öğr. Gör. Hikmet Çadır’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Panelin selamlama konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Hızır Yağcı gerçekleştirdi. Konuşmasında peygamber sevgisine değinen Hızır Yağcı, “Biz o kutlu Nebi’yi çok sevdik. Öyle ki ordu kurduk; askerine Mehmetçik dedik. Eşyasına da Kutsal Emanet dedik; canımızdan aziz bildik. Hakikaten biz onu çok sevdik. Bu panelin O’nu daha iyi anlamaya vesile olmasını temenni ederim” şeklinde konuştu.

Ardından İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Keskin’in moderatörlüğünü üstlendiği ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu panele geçildi. Prof. Dr. Hasan Keskin panelde gerçekleştirdiği konuşmada “Peygamberimizi sevdiğimiz için, O’nu anmak ve anlamak için buradayız. Efendimiz bize Rabbimiz tarafından gönderilen bir rehberdir. Efendimizin bizim için anlamı, O’nun mesajını anlamak ve yaşamaktır. Ancak, Peygamberi anlamak, peygamberi tanımak kuru kuruya sevgiyle olmaz. Peygamberin öğretilerini yaşadığımız ölçüde, biz O’na olan bağlılığımızı göstermiş oluruz. Bu programda da konuşacağımız gençlikle ilgili öğretilerini hayatımıza geçirdiğimiz ölçüde O’na bağlılığımızı göstermiş olacağız” dedi.

Sonrasında NKÜ İlahiyat Fakültesi mensubu panelistler Dr. Öğr. Üyesi Özkan Öztürk “Bir Öğretmen Olarak Hz. Peygamber”, Dr. Öğr. Üyesi Muzaffer Üzümcü “Hz. Peygamber’in Genç Şahsiyeti İnşâ Metodu”, Dr. Öğr. Üyesi Zehra G. Tamdoğan “Asr-ı Saadet’in Dönüm Noktalarında Gençler” ve Öğr. Gör. Muhammet Ali Tekin “Sahabe Hayatından Gençliğe Örnek Sunulabilecek Tablolar” konulu sunumlarda bulundular.

Panel sonrası katılımcılara fuaye alanında ikramda bulunuldu.