2019-08-20

NKÜ’de Üniversite Kayıtları Başladı



2019 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS)’yi kazanarak Üniversitemizi tercih eden ve yerleşen öğrenciler için elektronik ortamda 16 Ağustos Cuma günü başlayan Üniversite kayıtlarında şahsen kayıt alımları ise hafta başında başladı.

Öğrenciler, e-devlet şifreleri ile 16 –21 Ağustos 2019 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kayıtlarını online yaparak elektronik kayıt belgelerini alabiliyorlar. E- kayıt yaptıran öğrencilerin ayrıca kayıt tarihlerinde üniversiteye gelmeleri veya belge getirmeleri artık gerekmiyor. Şahsen kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin ise 19 – 23 Ağustos 2019 tarihleri arasında yerleştikleri fakülte veya yüksekokulu dekanlıklarına ya da müdürlüklerine istenilen belgeler ile şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yaptırabiliyorlar.

30 bini aşan öğrenci sayısı ile şehrin ve bölgenin eğitim lokomotifi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine yerleşen 5908 öğrenciden ilk 4 gün içinde elektronik ve şahsen olmak üzere toplam 3200 kişi kaydını tamamlayarak Üniversitemiz ailesinin bir parçası oldu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Sağlık Yüksekokulu’ndaki şahsen yapılan kayıtları yerinde ziyaret ederek kayıt işlemi tamamlanan bir öğrenciye kayıt belgesini teslim etti. Öğrenci ve velilere hayırlı olsun temennisinde bulunarak başarılar dileyen Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, “Çocuklarınızın emeği bizlere emanet. Öğrencilerimiz de gayretleri ile kazandıkları bölümü birinci bitirecekler inşallah” dedi.  Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan GÜLTEKİN, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin YILDIZ, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Berna ERDAL ile Üniversitemiz akademik ve idari personeli de yer aldı.

‘Kayıt Haftası’ ile ilgili de bir mesaj yayınlayan Rektör ŞAHİN, mesajında “Üniversitemizi kazanarak kayıt yaptıran, Girişimcilik Endeksinde ilk 50’de olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin yeni öğrencilerine ‘Hoş Geldiniz’ diyor; aileleriniz ve sizlere başarılı bir yükseköğretim hayatı diliyorum. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi uzman akademik kadrosu ile gelişen, ilerleyen dinamik bir Üniversitedir. Bilimsel etkinliklerimizden başka sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimiz ile de öğrencilerimiz Üniversitemizde kendilerini geliştirme olanakları bulacaktır. Ayrıca uluslararası anlaşmalar ile dâhil olunan Erasmus ve Mevlana değişim programlarıyla öğrencilerimiz, bir dünya üniversitesinde okuduklarını hissedeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle Kayıt Haftası’nın aramıza yeni katılan öğrencilerimiz ile öğrenimine halen devam etmekte olanlara, tüm velilerimize ve mensuplarımıza, ayrıca şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.