2014-05-09

NAKSAM I.Üniversite Kadın Araştırma Merkezi Kongresi’nde



Üniversitemiz Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (NAKSAM) Kuşadası' nda 24-25 Nisan 2014 tarihinde düzenlenen "I. Üniversite Kadın Araştırma Merkezi Kongresi" ne katıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Ege Üniversitesi (EÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi'nce düzenlenen, Türkiye' deki bir çok üniversiteden öğretim üyelerinin ve NAKSAM Müdürü Doç.Dr.Gülen Özdemir, Müdür Yardımcıları Yrd.Doç.Dr.Emine Yılmaz ve Öğr.Gör.Funda Er Ülker’in de katıldığı, "I. Üniversite Kadın Araştırma Merkezi Kongresi" iki gün süren oturumun ardından tamamlandı. 

Kongre kapanışında açıklanan sonuç bildirgesinde; "Merkezlerin, STK'lar ve kamu kurum ve kuruluşları arası işbirliği ve sinerjiyi arttıracak faaliyetlere odaklanmaları, ulusal ve uluslararası işbirliği ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmaların desteklenmesi, kadın araştırma merkezleri kongresinin her yıl farklı bir üniversitede düzenlenmesi kararlaştırıldı."

Toplantının ikincisinin, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir, Osmagazi Üniversitelerinin Kadın Araştırma Merkezleri AKAUM ve ESKAM tarafından yapılacağı bildirildi.