2019-03-15

Manzara Resminde Gerçeklik ve Tinsel Değerler Konulu Konferans



Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü tarafından konuşmacı olarak Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre TANDIRLI’nın katıldığı “Manzara Resminde Gerçeklik ve Tinsel Değerler” konulu konferans düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salon’da düzenlenen konferansta Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tuğba KİPER ve Doç. D. Mustafa Cevat ATALAY, akademisyenler ile öğrenciler bir araya geldi.

Konferansta Doç. Dr. Emre TANDIRLI, manzara resmi yapan ressamların geleneksel sanattan modern sanata kadar ki gelişim sürecini anlatırken; kendi çalışmalarındaki İstanbul manzaralarına karşı geliştirdiği içsel bağlılığını tinsel yansımalarını ortaya koymayı amaçladığını kaydetti. TANDIRLI “Çevremizde gördüğümüz manzaralara yüklemiş olduğumuz anlamlar ve duygular çerçevesinde sıradan herhangi bir görüntü, yüce bir görsellik kazanabilir. Resim sanatının güçlü dili sayesinde güncel çevremiz içselliğimizin yansıması olarak yansır” diyerek sanatçıların manzara resimlerinde kendi duygularını yansıtmak konusunda şanslı olduğunu kaydetti.

Program günün anısına hediye takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimiyl