2014-04-17

Malkara Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı “Turizm Uygulama Laboratuarı” Açıldı



Üniversitemiz Malkara Meslek Yüksekokulu’nca hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Duyarsam Unuturum, Görürsem Hatırlarım, Yaparsam Bilirim" adlı projesi ile kurulan “Turizm Uygulama Laboratuarı” düzenlenen törenle öğrencilerin kullanımına açıldı.

Törene Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Hüseyin Tuluğ Bayram,  Malkara Barosu Başkanı Av. Ahmet Şentürk, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Sedat Akbıyık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Üniversitemiz öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Malkara MYO Konferans Salonunda düzenlenen “Turizm Uygulama Laboratuarı” açılış töreninde,  proje yürütücüsü Öğr. Gör. Gülsel Çiftçi tarafından projeyle ilgili tanıtım sunumu yapıldı. Öğr. Gör. Çiftçi sunumunda gerçekleşen projenin 15 Eylül 2013’ te başladığını ve 6 ay sürdüğünü, proje bütçesinin 33.432 TL olduğunu, projenin amacının Malkara MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı’nda okuyan öğrencilerin mesleki anlamda yeterlilik düzeylerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Öğrencilerin mesleki araç-gereç ve ekipmanı tanımalarını sağlamak olduğunu söyleyen Çiftçi, turizm sektöründe çalışacak personelin teorik ve pratik bakımdan eğitim seviyesini artırmak ve kalifiye personel yetişmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek yapmış olduğu konuşmada; "Yapmamız gereken, potansiyele sahip olan bu bölgede sanayicilerle birlikte, ön lisans öğrencilerimizin çok iyi bir şekilde eğitim almalarını sağlamak, fırsatları iyi değerlendirmektir. Bunun için kurumlarımızın üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde protokoller yaparak öğrenci arkadaşlarımıza haftanın belli günlerinde sanayi tesislerinde çalışma imkanı sunmaktır. Gençlerimizin iyi yetişmesi için gayret sarf etmek zorundayız. İmkânlarımızı seferber etmek zorundayız. Bu desteklerinden dolayı Trakya Kalkınma Ajansı'na, proje yürütücülerine, çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha güzel günleri hep birlikte yaşayacağız." sözlerine yer verdi.

Malkara MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kadir Ertürk “Bugün Turizm Haftası içerisinde açılışını yapmak için toplandığımız Turizm Uygulama Laboratuarı’nın kurulması için verilen projenin ismi “Duyarsam Unuturum, Görürsem Hatırlarım, Yaparsam Bilirim” uygulamalı eğitimin önemini çok güzel yansıtmaktadır. Turizm Uygulama Laboratuarı sayesinde öğrencilerimiz iş hayatına deneyim kazanmış, bilgisini uygulayabilen bireyler olarak bir adım önde başlayacaklardır. Bu anlamda öncelikle kaliteli bir eğitimi hedefleyen sayın rektörümüze ve yönetimine maddi ve manevi tüm desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Trakya Kalkınma Ajansına da eğitim kalitesini artırmaya yönelik bu tarz projelere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim” ifadesinde bulundu.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Hüseyin Tuluğ Bayram, yapmış olduğu konuşmada:  Üniversite – Sanayi işbirliğinin öneminden, özellikle uygulamalı eğitimin öğrencilere ve sektöre olan katkısından bahsederek, Trakya Kalkınma Ajansı’nın yapılan bu proje bütçesinin % 90’ ını maddi olarak desteklediğini ifade etti.

Projenin hayata geçmesine katkıda bulunan Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Taşan’a Malkara Kaymakamı Mahmut Halal tarafından, proje yürütücüsü Öğr. Gör. Gülsel Çiftçi’ye Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından günün anısına plaket takdim edildi.

Tanıtım toplantısının ardından kurdele kesim töreni  ile Turizm Uygulama Laboratuarı öğrencilerin kullanımına açıldı.