2014-09-29

Makedonya’da Yaşayan Türk Öğrencilerden Üniversitemiz Rektörüne Ziyaret



“Liderlik ve Strateji Okulu” eğitim çalışması kapsamında Şarköy’e misafir olarak gelen Makedonya Türk Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Milletvekili Enes İbrahim ile Makedonya’nın çeşitli illerinden 25 öğrenci Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’e makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Üniversitemizin geçmişi hakkında bilgilendirdi. Yurtdışında yaklaşık 90 farklı üniversite ile anlaşmalar yapıldığını söyleyen Rektör Şimşek, uluslar arası öğrenci sayısının günümüzde 350’ye ulaştığını aktardı. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemizin kısa geçmişine rağmen diğer köklü üniversiteler ile her alanda rekabet edebilecek konuma geldiğini belirtirken, öğrencilere “Burası sizin eviniz. Sizlere uygun ortamı sağlamak bizlerin görevi. Eğitim yaşamınızda Üniversitemizi tercih ederek ailemize katılmanızı bekliyoruz.” dedi.

Ziyaretin ardından Üniversitemizin birimlerini gezen Makedonya’dan gelen öğrencilere Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda liderlik ve strateji alanında eğitim verildi.