2014-12-01

Liderlik Gelişimi Çalıştayı Düzenlendi



Üniversitemiz ev sahipliğinde, ¨Tekirdağ’da Eğitim Personeli ve Yöneticileri için Liderlik Gelişimi Çalıştayı¨ Ramada Oteli’nde gerçekleştirildi.Üniversitemizin ortağı olduğu ve Avrupa Birliği Karadeniz Havzası Sınırötesi İşbirliği Programı çerçevesinde yürütülmekte olan ¨Karadeniz Havzasında Hayat Boyu Öğrenme için Verimli Eğitim Yönetimi Ağı - MANAGE.EDU¨ projesi kapsamında sürdürülen ulusal ve uluslararası çalıştaylar dizisinin son halkası olarak gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği Bakanlığı ile Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen MANAGE.EDU Projesi, Karadeniz havzası ülkelerindeki eğitim kurumları arasında bir ağ oluşturarak, yaşamboyu öğrenme politikalarını geliştirici ortak stratejiler üretmektedir. Türkiye, Bulgaristan, Romanya, Moldova, Gürcistan ve Ukrayna’dan ortakların yer aldığı proje 18 aydır devam etmektedir.

Tekirdağ ilindeki yüksek öğretim, mesleki eğitim ve yaygın eğitim kurumu yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen  ¨Tekirdağ’da Eğitim Personeli ve Yöneticileri için Liderlik Gelişimi Çalıştayı¨nda.eğitim yönetiminde çağdaş yaklaşımlar ve eğitim liderliğinde denge konuları temel alınırken eğitim kurumlarındaki yöneticilerin iş ve yaşam dengesini kurma stratejileri ve teknoloji liderliğindeki yaklaşımları tartışıldı.

Kültür Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Hacıhafızoğlu’nun yönettiği çalıştaya, Namık Kemal Üniversitesi adına, Rektör Danışmanı ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Fatih Konukçu, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Abdülkadir Işık, Proje asistanları Okutman Duygu Doğan, Öğretim Görevlisi Bahadır Altürk, Eğitim uzmanı Kübra Üner ev sahipliği yaptı.

Çalıştay, Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlı akademik birimlerin yöneticileri ve ilimizdeki Halk Eğitim Merkezlerinin müdür ve müdür yardımcıları başta olmak üzere Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, İş-Kur, KOSGEB, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü, Belediye Konservatuvarı, Valilik ve Milli Eğitim proje ofisleri yetkilileri ve temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.