2019-08-01

KÜSİ Toplantısı Üniversitemizde Gerçekleşti



Tekirdağ Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu, 2019 Yılı 1. Toplantısı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde gerçekleşti.

Toplantı; Tekirdağ Valisi Aziz YILDIRIM, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL ve KÜSİ üyesi ilgili kurumların temsilcilerinin katılımıyla Üniversitemiz Senato Salonunda yapıldı.

Vali Aziz YILDIRIM toplantıyı açış konuşmasında, Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği denince akla hep mühendislikler, meslek yüksekokulları ve meslek liseleri geldiğini, ancak bu işin bir de muhasebe ve pazarlama boyutunun olduğunu; bu konunun da önemli olduğunu ve gözden kaçırılmaması gerektiğini belirtti.

Daha sonra Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin 2019 yılı Ocak-Temmuz dönemindeki KÜSİ çalışmalarını aktaran Prof. Dr. Bülent EKER; bu kapsamda en son imzalananlar ile hazırlanan diğer protokoller, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirlikleri, firmalara ve AR-GE merkezlerine mentörlük çalışmaları ile 2019 yılı kabul edilen Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi (BAP) proje sayılarından bahsetti ve NKÜTEKNOPARK, Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgeleri, EurasiaTechnopark, Teknoloji Transfer Ofisi Faaliyetleri, Kuluçka Merkezi Faaliyetleri, Girişimcilik Atölyesi ve Rektörlüğe bağlı olarak faaliyet gösteren Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (NABİLTEM)’e değindi.

Ardından Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL, Tekirdağ KÜSİ 2018 yılı 2. toplantısında alınan kararlar ile bunların geçtiğimiz 6 aylık dönemde gerçekleşme durumlarını ve 2019 yılı 2. toplantısı için planlanan taslağı paylaştı.

Son olarak söz alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ise Üniversitemizin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) öncülüğünde oluşturulan "2018 Yılı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi" sonuçlarına göre ilk 50’nin içinde yer alarak büyük bir başarıya imza attığını ifade etti. Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin AKÇAL’ın önümüzdeki süreçte planlanan çalışmalar içerisinde Üniversitemizi ilgilendiren ve ilimizde bulunan AR-GE ve Tasarım Merkezi yöneticileri ile NKÜ akademisyenlerinin bir araya gelerek bir değerlendirme toplantısı yapmaları önerisine ise destek verdiklerini söyledi.

Toplantı, katılımcıların görüşleri ile katkılarının ardından dilek ve temenniler ile son buldu.