2019-07-29

Kuzey Makedonya İstanbul Başkonsolosundan Nezaket Ziyareti



Kuzey Makedonya İstanbul Başkonsolos Vekili Alexandro HRİSTOV ve Asistanı Sevim GÜLTEKİN, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Dr. Harun GÖÇERLER ve Dış İlişkiler Uyulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ’nin de bulunduğu ziyarette Başkonsolos Vekili Alexandro HRİSTOV, Rektör Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’ e akademik çalışmalarında başarılar dileyerek, Kuzey Makedonya’ da bulunan üniversitelerin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ile ikili anlaşma yapılmasından memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

Eğitimde uluslararası işbirliklerin sayısını ve Üniversitemizi tercih eden uluslararası öğrenci sayısının artması yönünde çalışmalara önem verildiğini dile getiren Rektör ŞAHİN, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin Balkanlara açılan eğitim noktası olduğuna değinerek, Kuzey Makedonya öğrencilerine her zaman kapımızın açık olduğunu ve eğitimde işbirliklerin olması yönünde çalışma yapacağını dile getirdi.

Ziyaret sonunda Rektör ŞAHİN, Başkonsolos HRİSTOV’a günün anısında takdimde bulundu.