2014-05-09

Koç Fest Üniversitemizde



Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Koç Fest işbirliğinde gerçekleştirilen  ‘Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları Üniversitemizde yapıldı.  Sporun yanı sıra, dans gösterileri, söyleşiler, yarışmalar, ses ve ışık gösterilerini öğrencilerle buluşturan festival, Gripin konseri ile noktalandı.

10 üniversitenin katılım gösterdiği, 2014 yılı şampiyonlarını belirlendiği Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’nda 7. durak olan Üniversitemizde Türkiye Üniversitelerarası Squash Şampiyonası ve Türkiye Üniversitelerarası Badminton Şampiyonası 6 Mayıs'ta başlarken, Türkiye Üniversitelerarası Dağ Bisikleti Şampiyonası 7 Mayıs'ta başladı.

Koç Fest, Vine ünlüleri Halil Söyletmez, Doğa Konakoğlu, Serhat Osman Karagöz söyleşisi ile Rektörlük Konferans Salonu’nda başladı. Vine ünlüleri spor ve sosyal medya alanında deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Söyleşi, Vine ünlülerinin katılımcılarla selfie çekmesiyle son buldu.

Söyleşi devam ederken 4 gün süren Badminton, Squash ve bisiklet Türkiye Şampiyonlarını içinde barındıran Türkiye Üniversitelerarası Spor Oyunlarının açılış töreni Üniversitemiz Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi.  Açılış Töreni’nde konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal,  “Üniversite Spor Oyunlarının 3 dalına ev sahipliği yapmaktan Üniversite olarak gurur duyuyoruz. Sporun kardeşlik olduğu ve sporun birleştirici gücünü göstermek amacıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Üniversite olarak daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmak istiyoruz.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve Gripin grubunun üyeleri, müsabakaları ve devam eden showları Spor Kompleksi’nde öğrenciler ile birlikte izledi. Üniversitelerarası Badminton Türkiye Şampiyonası Yarı Final Karşılaşması, Üniversitelerarası Squash Türkiye Şampiyonası Final Müsabakası, ışık gösterisi, dans gösterisi, perküsyon gösterisi ve sapanla tshirt atma etkinliklerinin izlenmesinin ardından Türkiye Koç Fest Üniversitelerarası Bisiklet Şampiyonası ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, “Yatırımların en güzelinin gençlere olan yatırım olduğuna inanıyorum. Bu yatırımların devam edeceğine inanıyorum. Yarışmalarda başarılı olan sporcularımızı kutluyorum. Öğrencileri bir araya getiren bu faaliyetlerin devam edeceğine inanıyorum.” dedi.

Federasyon Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, Namık Kemal Üniversitesinde olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, “Hizmetlerinden ve gençlere sunduğu bu güzel hizmetlerden dolayı kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini hazırlamak gençler ile mümkün olacağını düşünüyorum” dedi. Kemal Tamer bu festivalin düzenlenmesine katkılarından dolayı Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek’e ve Ali Koç’a günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Ödül törenin sonrasında Control Z  Grubu sahne alarak, öğrencilere son zamanların sevilen şarkılarını çalarak coşturdu.

Festivalin son gününde sahneye çıkan Gripin, sahne performansı ve gerçekleştirdikleri muhteşem showlar ile öğrencilerimize unutulmaz dakikalar yaşattı.  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Gripin Grubuna Üniversitemiz adına teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti. Gripin Grubunun solisti de Üniversitemiz öğrencilerinin ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi.