2017-04-07

Kariyer ve İstihdam Fuarı Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Açıldı



Tekirdağ’ın işgücü piyasasını halkına sunma ve işverenler arasındaki etkileşimi artırma, çalışan -işveren ilişkisini doğrudan kurabilme amacıyla ‘Kariyer ve İstihdam Fuarı’  Üniversitemiz Konferans Salonu’nda düzenlenen tören ile açıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Tekirdağ İş-Kur İl Müdürü Yaşar Esen, “Tekirdağ İstihdam Fuarında iş dünyasından farklı sektörlerde hizmet veren işletmelerimiz ve iş gücüne dahil olmak isteyenler bir araya getirilerek iş görüşmeleri yapmaları sağlanacaktır.” sözlerine yer vererek fuarın verimli geçmesini diledi.

 İş-Kur Genel Müdür Yardımcısı Cafer Uzunkaya ise İş Kur’un genç nüfusun en büyük kazancı ve kazanımı olduğunu düşündüğünü dile getirerek, Her yıl 850 binin üzerinde iş gücü piyasasında yeni çalışmaya aday insanımızı kazandırıyoruz” dedi.  Uzunsoy, Kariyer ve İstihdam Fuarında emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek törende gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye’nin genç nüfus oranına dikkat çekerek “Genç nüfusumuz, bizim zenginliğimizdir, kaynağımızdır. Şu anda yükseköğretim kurumlarında okuyan öğrenci sayısı 6 milyon 750 bin civarındadır. Lisans eğitimi alan öğrenci sayısı 4 milyona yakındır. Bilgi çağında yetişmiş insan gücü şüphesiz en büyük sermayemizdir. Genç nüfusumuzun istihdamı konusunda sanayiciye, üniversitelere, iş adamlarına, kurumlara büyük görev düşmektedir. Ülkemizin geleceği için bizim milli görevimizin başında mezun arkadaşlarımıza istihdam alanı oluşturmak gelmektedir.  Üniversite olarak, Kariyer Merkezini kurduk, Mezun Takip Sistemini oluşturduk ve bu alanlarda ciddi projeler yürütmekteyiz. Amacımız Kariyer Merkezini daha da güçlü kılarak, mezun arkadaşlarımızın takibini yaparak, öğrencilerimiz iş alanını genişletmektir.“ cümlelerine yer verdi.

Kariyer ve İstihdam Fuarının açılında konuşan Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel “İlimiz bir milyon nüfusuyla, yaklaşık 2 binin üzerinde sanayi tesisiyle, 4 milyon dekar ekilebilir arazisiyle ve lojistik üssü olması nedeniyle hem bölgemize hem de ülkemize gerçek anlamda değer katmaktadır. Gençler elimizdeki en büyük kaynaktır. Bu kaynağı biz en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Dünyada pek çok ülkede istihdam alanında sıkıntılar yaşanırken, ülkemizde bu sıkıntıların yaşanmasına engel olmak amacıyla bir irade ortaya koyulmuştur.” diyerek Kariyer ve İstihdam Fuarının önemine dikkat çekti.

Açılışta konuşan Vali Ceylan, “Bu tür etkinlikler, iş dünyası ve çalışmak isteyen kişilerin biraraya gelmesi ve istihdama katkı sağlanması açısından önemli ve fayda sağlayan etkinlikler. Bizlerde, Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda başlatılan istihdam seferberliği kapsamında ilimizde kamu kuruluşlarımızla, üniversitemizle, STK’larla, sanayici ve iş adamlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz fuarın başarılı olması ve istihdama katkı sağlamasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından bölgemizde istihdama ve üretime, bölgenin ve ilin gelişimine, kadın istihdamına ve engelli istihdamına katkı sağlayan firmalar içerisinde 2016 yılında kendi alanlarına dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından plaketleri takdim edildi. 

Plaket töreni sonrasında protokol üyeleri tarafından fuara katılan firmaları ziyaret edildi.