2017-11-13

Kariyer Merkezi Eğitim Programı Düzenlendi



Üniversitemiz Kariyer Merkezi tarafından Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerine “Kariyer Nedir?” konulu eğitim verildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde Sosyolog Özlem Ayyıldız “Kariyer” kavramının içeriği hakkında bilgi vererek, Kariyer Merkezi’nin çalışmalarından bahsetti.

Ayyıldız, “Kariyer meslek seçimini kapsar fakat bir meslek seçmekle veya mesleğe girmekle tamamlanmaz. Kariyer yaşam boyu devam eden bir kavramdır. Yani diyebiliriz ki meslek seçilir fakat kariyer oluşturulur”. Kariyer danışmanlığının görevlerini de anlatan Ayyıldız, “Kariyer danışmanlığı, danışan birey veya grupla kariyer gelişimi ile ilgili sorunlarda profesyonel bir danışmanın yürüttüğü danışmanlığı ifade eder. Her yaştaki insanın meslekle ilgili karar vermesine ve meslek yaşamıyla ilgili sorunları çözüm bulmasına yardım eden bir alandır” dedi.

Ayyıldız aynı zamanda “Öğrencilerimiz Bireysel ve Grup Danışmanlığı, Kariyer Fuarı, Çeşitli Paneller ve Çeşitli Konulardaki Eğitimlere katılarak Kariyer Danışmanlığı hizmetlerinden faydalanabilmektedirler” diyerek öğrencileri merkez konusunda bilinçlendirdi.

Eğitim, öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.