2015-05-20

Kansere Karşı Multidisipliner Yaklaşımlar



Üniversitemiz Tıbbi Bilimler Bilimsel Araştırma Topluluğu tarafından 1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenlendi.  Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salon’da düzenlenen 1. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nde “Kansere Karşı Multidisipliner Yaklaşım” konusu ele alındı.

Ulusal Tıp Kongresinin açılış töreninde konuşan, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Selin Özcan, “Bilime ve üniversitemize, arkadaşlarımıza ve kendimize nasıl faydalı olabiliriz düşüncesi ile yola çıktığımız bu yolda bu günün hayalini üç yıl önce kurmuştuk. Bu yola çıktığımızdan bu yana bizlerden desteğini esirgemeyenlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Tıbbi Bilimler Bilimsel Araştırma Topluluğu Koordinatörü Doç. Dr. Cevat Aktaş, ise konuşmasında herkese iyi kongreler dileyerek, kongrenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Prof. Dr. Oğuz Arslan Özen, konuşmasında “Burada bir akademisyen kimliği altında kendini devamlı geliştiren kişi olarak tanımlanıyoruz. Bu kongre ile araştırma ayağını desteklemek lazım. Akademisyenlik, eğitim öğretim almanın yanında, araşmayı da barındırıyor. O yüzden bu kongreler bir ihtiyaç oldu. Son yıllarda özellikle öğrenci kongrelerinde büyük bir artış oldu. Biz de bu kongrelerin ilkini Tıbbi Bilimsel Araştırma Topluluğu aracılığıyla gerçekleştiriyoruz.” sözlerine yer vererek başarılı bir kongre olmasını diledi.

Kongrenin açılış oturumunda Yüzyılın beyin cerrahı, ünvanına sahip Prof. Dr. Gazi Yaşargil,” Mikronöroşirüjinin katkıları” konulu sunumunu gerçekleştirdi.

3 gün süren kongrede Türkiye’nin dört bir tarafından  95 katılımcı sunumlarını gerçekleştirdi.