2018-12-21

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısı Gerçekleştirildi



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde Üniversiteler, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan ve uygulamaya konulan “Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Stratejisi Eylem Planı Toplantısı Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulu Üyelerinin katılımı ile Üniversitemizde yapıldı.

Toplantıda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Üniversitemiz Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Bülent Eker, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Fahrettin Akçal, öğretim üyeleri, OSB temsilcileri, ilgili kurum ile kuruluşlardan yetkililer, uzmanlar ve sanayiciler katıldı.

Üniversitemiz Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda KÜSİ Stratejisi Eylem Planı’nın vizyonunun “Kamu- Üniversite- Sanayi İşbirliği’ni en üst düzeyde uygulayarak ülkemizi ileri teknoloji üssü haline getirmek” genel amacı da “Üniversitemizde Kamu- Üniversite- Sanayi İşbirliğinde paydaşlar arasındaki ortak projeleri arttırmak, ulusal ekosistemde bu işbirliğini geliştirmek, sanayimizi rekabet gücü ve katma değeri yüksek ürünler üretebilen ileri teknoloji ağırlıklı sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak” olduğu kaydedildi. 

KÜSİ Toplantısında Üniversitelerin ve kamu otoritelerinin, endüstri ihtiyaçlı odaklı ve sanayiyi de sürece katarak yeni kariyer programları geliştirmesinin yanı sıra Üniversiteler ve şemsiye kuruluşlarınca iş birliği amaçlı farkındalık oluşturma ve kapasite geliştirme çabalarının giderek yaygınlaşması gerektiği kaydedildi.

Ayrıca KÜSİ Planlama ve Geliştirme Kurulunun 2018 Yılı 1. Toplantısında alınan kararların gerçekleştirilmesi durumu değerlendirilerek önümüzdeki döneme ilişkin izlenecek yol haritası belirlendi.