2015-05-05

Kalite ve Standardizasyon Konferansı



Üniversitemiz Gıda Öğrenci Topluluğu tarafından Kalite ve Standardizasyon konulu konferans düzenlendi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu' nda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak Kiwa Meyer Belgelendirme Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü ve aynı zamanda Genel Kurul Üyesi olan Gökhan Yücel katıldı. Açılış konuşmasını Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci yaptı. Demirci, Gıda Bölümü' nün tarihçesinden ve ders içeriğinden bahsederek öğrencilere başarılı olmanın yolları hakkında bilgi verdi. Demirci daha sonra konferansa gelen tüm katılımcılara teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Kiwa Meyer Şirketi' nin Müdürü Gökhan Yücel, çalışmaları hakkında ve mühendislik mesleğinde olması gerekenler, olmaması gerekenler ile ilgili bilgi verdi. Yücel, konuşmasında; üretilen bir ürünün uluslararası standartlarda olması için gerekli şartlardan, gelir zaman grafiğinden, müşteri ve onların beklentilerinin neler olduğundan, artan talebe karşı ne gibi önlem ve çalışmaların olması gerektiğinden, globalleşebilmenin koşullarından bahsetti. Aynı zamanda," Hedefiniz daima ürettiğiniz ürünün emniyetli olmasına, performansının yüksek olmasına ve sürdürülebilir olmasına dikkat etmeniz gerekir. Tüm bunların sonucunda markanızı uzun süre koruyabilir, paydaşlarınızın refahını arttırabilir ve ülke ekonomisine katkı sağlayabilirsiniz " diyerek konuşmasına son verdi.

Konferansın sonunda Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demirci tarafından konuşmacı Gökhan Yücel'e plaket takdim edildi.