2015-11-03

Kızılay ve Genç Yeryüzü Doktorları Çalıştayı



Kızılay Haftası etkinliği çerçevesinde Üniversitemiz Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu ile Kızılay paydaşlığında "Kızılay ve Genç Yeryüzü Doktorları Çalıştayı" düzenlendi.

Üniversitemiz Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu' nun çalışmalarını, projelerini, etkinliklerini içeren sunumun ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.Kaan Demiroğlu, Kızılay' ın kuruluş amacından, yürüttüğü çalışmalardan ve Kızılay' ın öneminden bahsetti.

Demiroğlu," Kızılay her nerede olursa olsun kişi ayırt etmeksizin yardımı amaç edinen kuruluştur. Dayanışma, işbirliği gibi bütün ilkeleri bünyesinde barındırmaktadır. Kızılay' ın en temel özelliği topluma karşı sağduyulu, vicdanlı, hoşgörülü, şevkatli olmasıdır. Bu bağlamda incitmeden, yaralamadan topluma yardım etmektedir.

Çorlu Kan Bağışçısı Kazanım Personeli Esen Düzer konuşmasında, kan bağışının öneminden bahsederek," Gönüllü kan verme oranı gelişmiş ülkelerde %5 iken Türkiye' de %3.7' dir. Geçmiş yıllara baktığımızda her geçen yıl daha fazla bağış almaktayız. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verirsek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır.Kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir". dedi.