2020-03-30

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Her Şartta Ülke Tarımına Katkı Sağlamak İçin Geliştirmeye Ve Üretmeye Devam Ediyor



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkiler Bölümü Tahıllar ve Yemeklik Tane Baklagiller Anabilim Dalı öğretim üyeleri tüm Türkiye için yerli ve milli imkânlarla ekmeklik buğday tohumu geliştirdi.

Prof. Dr. Kayıhan Z. KORKUT, Prof. Dr. İsmet BAŞER, Prof. Dr. Oğuz BİLGİN ve Doç. Dr. Alpay BALKAN tarafından geliştirilerek 2018'de tescil edilen ve Önder Tohumculuk AŞ. tarafından 5 yıl süre ile üretim ve satış hakları alınan ekmeklik buğday çeşidinin satışına başlandı.

Kışlık, orta - erkenci kışa ve soğuğa dayanıklı kuraklığa toleransı olan tohum, harman olma yeteneği ve stabilitesi yüksek olmasının yanında geniş adaptasyon yeteneğine de sahip. En iyi yanı ise geliştirilen tohum, Trakya bölgesi ile birlikte başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere Türkiye'nin diğer buğday üretim bölgeleri için oldukça uygun özellikler gösteriyor.

Konu basında da yer aldı:

https://www.sabah.com.tr/marmara/2020/03/18/milli-bugday-tohumu-asiya-resmen-satista