2016-04-13

Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı ve Ertuğrul 1890 Filmi Gösterimi



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Japon Dilleri ve Edebiyatı Bölümü ve İstanbul Japonya Başkonsolosluğu aracılığıyla “Japonya Eğitim Bursları Tanıtımı ve Ertuğrul 1890 Film Gösterimi” gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Sezgintürk, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, programın açılışında Türkiye ile Japonya arasındaki sosyo kültürel ve ekonomik ilişkilerin durumunda bahsederek, öğrencilerinin Japonca’ya ilgi göstermelerinin gelecekleri açısından önemine değindi. Prof. Dr. Şimşek, “Önümüzdeki yıllarda Japon Dili ve Edebiyatı Bölümüne öğrenci alacağız. Bu toplantının faydalı olmasını diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Program çerçevesinde konuşan Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, neden Türkiye ile Japonya’nın tarih boyunca yakın ilişki içerisinde olduğuna değindi. Ehara, bu yakınlığı anlamak için öncelikle iki ülkenin tarihi geçmişine bakmak gerektiğini vurguladı. Ehara, aynı zamanda Japonya’da 300 öğrencinin burslu okuyabileceğini belirterek; Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinin daha da gelişmesine katkı sağlamak için Namık Kemal Üniversitesi öğrencilerini Japonya’ya beklediklerini kaydetti.

Daha sonra öğrencilere 2017 Japonya Milli Eğitim Bursu (MEXT) tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

“Ertuğrul 1890” filminin gösterilmesiyle program noktalandı.