2016-03-16

II. Biyoteknoloji Kariyer Günleri Düzenlendi



Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğrencilerinden oluşan Biyoteknoloji Topluluğu tarafından organize edilen “II. Biyoteknoloji Kariyer Günleri” etkinliği Ziraat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmaları Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve ardından Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat tarafından yapıldı. Etkinlikte ilk olarak söz alan Arif Ansız, gerçekleştirdiği sunumda ALGEN Biyoteknoloji firmasının kısa bir tanıtımını yaptıktan sonra üretimleri, yürüttükleri bitki doku kültürü projeleri ve işbirlikleri hakkındada kısa bilgilendirmeler yaptı.

Arif Ansız’ın sunumunun ardından özel sektör, üniversite ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında iş imkanı bulan Üniversitemiz Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm mezunlarımızdan, Nanolab Laboratuvarları’nda Moleküler Biyoloji Analiz Laboratuvarında Laboratuvar Şefi olarak çalışan Gözde Er, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Teknoloji Transfer Ofisi’nde Bilgi Teknolojileri Sorumlusu olarak çalışan Harun Sami Çiftçi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Merve Nur Aslan Öz ve Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nde Ziraat Mühendisi olarak çalışan Umut Özer, kurumları ve çalışma konuları hakkındaki sunumlarını gerçekleştirmişlerdir. Katılımcılar konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlamış ve konuşmacılara Ziraat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu tarafından üniversitemiz madalyaları ve Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat tarafından günün anısına Biyoteknoloji Topluluğu adına teşekkür belgeleri ve hediyeleri takdim edilmiştir.