2014-04-04

Hayvan Deneyleri Etik Kurulu İlk Toplantısı Yapıldı

Üniversitemiz Hayvan Deneyleri Etik Kurulu ilk toplantısı Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Üniversitemiz Hayvan Deneyleri Etik Kurulu Başkanı aynı zamanda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal,  Prof.Dr. Ersin Şamlı, Prof.Dr. Ahmet Gürel, Prof.Dr. Sezen Arat, Prof. Dr. Hasan Erdoğan, Doç. Dr. Gülay Vural, Doç. Dr. Rıfat Bircan, Doç. Dr. Muzaffer Taş, Yrd. Doç.Dr. Dilek Muz, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Bilal Türk ve Mesut Koç katıldı.

Üniversitemizin çeşitli akademik birimlerinde deneysel, test ve eğitim amaçlı olarak kullanılacak tüm hayvanların barındırılmaları, üretilmeleri, doğadan izole edilmeleri, nakledilmeleri, deneylerde kullanılmaları ve üzerlerinde gözlem yapılması ile ilgili tüm süreçlerde etik bakımdan kabul edilebilir uygulamaların sınırlarını belirleyen Hayvan Deneyleri Etik Kurulu toplantıda çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.