2014-06-27

Hayrabolu Meslek Yüksekokulu 2013-2014 Mezuniyet Törenini Coşkuyla Kutladı



Üniversitemiz Hayrabolu Meslek Yüksekokulu, 2013-2014 Akademik Mezuniyet Törenini yüksekokul bahçesinde coşkuyla kutladı.

2013-2014 Mezuniyet Töreninde Hayrabolu Meslek Yüksekokulu Birincisi Emre Dipbakay, mezunlara hitap ederek konuşma gerçekleştirdi. Dipbakay, “2 yıl boyunca bu kutsal çatı altında sevgi dolu, mutlu, hüzünlü, heyecanlı günler geçirdik. Bugün mezun oluyoruz. Yine mutluyuz! Bilgi donanımlı, özgüveni yüksek, ufku ve vizyonu geniş, geleceğe güvenle bakan, ailesi ve milletine layık bir birey olma azmindeyiz. Yine hüzünlüyüz! Bu kutsal çatı altında kurduğumuz dostluklarımızı bir arada bulma şansımız bir daha olmayacak. Ancak heyecanlıyız! Bilgi, yetenek ve sevgimizi geleceğe taşımak istiyoruz.” Diyerek mezun olmanın sevincini paylaştı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Mustafa Mirik törenin açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında mezuniyet sevinçlerine ortak olan herkesi selamlayarak, yüksekokul hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Mirik önce öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen hocalara, fedakâr ailelere ve öğlecilere ayrı ayrı hitap ederek, teşekkür etti. Doç. Dr. Mustafa Mirik, “Biliyorsunuz, modern bir üniversite ortamında meslek eğitiminizi ve öğretiminizi başarıyla sürdürmeniz, kendinize ve ülkemize yararlı bir insan olarak yetişmeniz Yüksekokulumuzun öncelikle görevidir. Bilmelisiniz ki sahip olduğunuz diplomalar sizlere önemli sorumluluklar yüklüyor.” diyerek, yeni mezunları sevgiyle uğurladığını söyledi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında mezun öğrencilere hitap ederek, “sürekli eğitim, hayat boyu öğrenme felsefeniz olmalı.” diyerek “Büyük düşünün, resmin tamamını görün, önünüze gerçekçi hayaller sıralayın, çalışın, araştırın, öğrenin, uygulayın” sözleriyle öğrencilerin başarılı olmaları için izlemesi gereken yolu sıraladı. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Aileleriniz ellerinden gelen fedakârlıklarla sizleri iyi bir eğitim alabilmeniz için bizlere emanet etti. Hepiniz Dünya’nın her yerinde başarılı olacak bilgi ve donanımı elde ettiniz. Okul bittikten sonra da bilgiyi aramalısınız. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından mezun olan öğrencilerin diplomaları takdim edildi.

Mezun olan öğrenciler dışarıda keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini aileleri, arkadaşları ve hocalarıyla paylaştılar.