2019-02-20

Girişimcilik Hikayeleri Konulu Söyleşi



Yeni İşim Girişim programı kapsamında, girişimci olmak isteyen ve bu alana ilgi duyan öğrencilerimize yönelik, Üniversitemiz ve Trakya Kalkınma Ajansı İşbirliğiyle, “Girişimcilik Hikayeleri” konulu seminer düzenlendi.

Rektörlük Konferans Salon’da gerçekleşen programda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar ESEN, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar NİŞANCI, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökmen KANTAR, Üniversitemiz Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat ÇETİN, akademisyenler ile öğrenciler bulundu.

Girişimcilik Hikayeleri söyleşisi öncesi konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN, “Hayata dair meselelerde inovasyon yani yeni bir bakış açısı kazanmak istiyorum diyen arkadaşlarımızı “Yeni İşim Girişim” programına katılmaya davet ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

 “Üniversitemizle işbirliği içerisinde girişimcilerimizin desteği ile bir modülü hayata geçirerek, gençlerimizin girişimci olmalarını amaçlıyoruz” diyen Genel Sekreter Mahmut ŞAHİN, “Fikirlerin hayata geçmesi için maddi, manevi destek, eğitim ve gerekli olan ne varsa siz öğrenci arkadaşlarımıza sunuyoruz.” dedi.

Rektör ŞAHİN ise söyleşi öncesi yaptığı konuşmaya “Öncelikle yeni işim girişim projesinin tanıtım toplantısına hoş geldiniz.” sözleri ile başladı.

“Verilecek olan eğitimlerde yeni girişimci arkadaşlarımızın sizlerin arasından çıkmasını umut ediyorum.” diyen Rektör ŞAHİN, “Üniversitemiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan gerek Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezimiz gerekse de Kuluçka Merkezimiz ile bağlantı kurarak orada yeni fikirler ortaya çıkarabileceğinizi düşünüyorum. İleriye yönelik olarak faydalı düşüncelerinizi, aktif hale getirebileceğiniz fikirlerinizi lütfen merkezlerimizdeki ilgili arkadaşlarımızla paylaşın. Öğrenciyken ulaşılması çok zor olan fikirler, aslında bizlerin hayatta ihtiyacımız olabilecek unsurlar olduğunu göz ardı etmememiz gerekiyor.” sözlerine yer verdi.

TEB Girişim Bankacılığı Pazarlama Müdürü Fatih CANAN ile Watch Ortak Kurucu Mustafa TÜLÜ gerçekleştirdikleri sunumlarda girişimcilik hayatlarının “Yeni İşim Girişim Programı” ile başladığından bahsederek, başarı öykülerini katılımcılar ile paylaştı.