2020-05-28

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yekta SARAÇ’ın Başkanlığında Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) Toplantısı Gerçekleşti



Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof.Dr. Yekta SARAÇ’ın Başkanlığında Trakya Üniversiteler Birliği(TÜB) Toplantısı telekonferans ile gerçekleşti.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mümin ŞAHİN, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Erhan TABAKOĞLU, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sedat MURAT ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süleyman ÖZDEMİR’in katılımıyla yapılan toplantıda Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Bülent EKER, Prof.Dr. Yılmaz ÇAKICI, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Aytaç MORALAR, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk ETİ de bulundu.

Trakya Üniversiteler Birliği’nin kurulduğu günden bugüne yaptığı çalışmalar ve projeler ile bölgeye sağladığı katkılar hakkında bilgilerin paylaşıldığı toplantıda aynı zamanda TÜB Üyeleri, Üniversitelerin Covid 19 pandemi sürecini nasıl kontrol ettiği ve ne tür çalışmaların yapıldığı ile ilgili de YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta SARAÇ’a bilgi verdi.

TÜB üyesi Üniversitelerin planladıkları projelerin de görüşüldüğü toplantıda Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Mümin ŞAHİN, “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak şehrimiz ve ülkemiz için uyum içerisinde çalışarak Tekirdağ’a ve bölgemize katkı sağlayacak çalışmalara devam edeceğiz” sözlerini kaydetti.