2020-08-13

Üniversitemiz Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin Başarısı



1601- Tübitak Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı Kapsamında; 1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği (BİGG) Programının 1. Aşama faaliyetlerini yürütecek Uygulayıcı Kuruluşları belirlemek amacı ile açılmış olan ve TÜBİTAK tarafından girişimcilik ekosisteminin ülke çapında geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, farkındalığının arttırılması ve sürdürülebilir hale getirilmesi için bir model belirlenmiştir.

Çağrıya başvuru yapan 76 kurum içerisinde üst ve orta kategoride yer alan kurumların, girişimcilikte ön planda bulunan inovasyon ve teknoloji odaklı iş fikirlerinin desteklenmesi için kurumlar arası işbirliklerinin yapılmasına teşvik ve motive eden  bu uygulama içerisinde Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi NKÜTEK-BİGG Projesiyle orta grupta yer almaya hak kazanmıştır.

Proje ile birlikte üst grupta bulunan kurumlarla iş birlikleri çalışmalara başlayarak, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Batı Marmara bölgesinde bulunan girişimcileri destekleme fırsatını elde etmiştir.