2018-04-12

Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli Düzenlendi

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Fair Play Üniversiteler Kervanı programı kapsamında Üniversitemizde “Dünya Fair Play Karikatür Sergisi ve Fair Play Üniversiteler Kervanı Paneli” düzenlendi.

Panel öncesi Rektörlük Fuaye alanda açılan serginin kurdelesini Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, TMOK üyeleri, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. İlker Özmutlu ile birlikte kesti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan panele Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, TMOK Başkan ve Üyeleri, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

Panel ’in açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Sporun kardeşlik, bağdaştırıcılık, insani değerleri yüceltme oluşumuna emek vermiş, gönül vermiş bizlere rol model olmuş isimlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyoruz. Fair Play hayatın her alanında yaygınlaşması gereken konulardan biridir. Böylesine anlamlı bir konunun üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşmesinden dolayı Milli Olimpiyat Komitesine teşekkür ediyorum.” dedi.

Moderatörlüğünü Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. İlker Özmutlu’nun yaptığı panelde, Olimpiyat Komitesi Bir Numaralı Üyesi Avrupa Fair Play Birliği 2’nci Başkanı Dünya Fair Play Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Arıpınar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Fair Play Komisyonu Planlama Koordinatörü Teoman Güray, Türkiye Olimpiyat Komitesi Üyesi Fair Play Komisyonu Üyesi Remzi Yılmaz, Fair Play Komisyon Üyesi Semra Demirer, Milli Atlet Maraton Olimpiyat 4’ncüsü  İsmail Akçay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi Fair Play Komisyonu Başkanı Murat Özbay ve Üniversitemiz BESYO öğrencisi Milli Tekvandocu Sude Bulut konuşma gerçekleştirdi. Sunumlarda Fair Play kavramı ve ruhunun ülke geneline yaygınlaştırılması amacıyla Fair Play Üniversiteler Kervanı adlı projenin hayata geçirildiği kaydedildi.

Panelin ardından programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen isimlere TMOK üyeleri tarafından Fair Play hizmet madalyaları takdim edilirken program günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.