2020-02-10

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları



TUBİTAK tarafından her yıl üniversite öğrencilerine yönelik olarak 2005 yılından bu yana Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ve 2016 yılından bu yana Uluslararası İHA Yarışması gerçekleştirilmektedir. Elektromobil ve hidromobil kategorilerinde düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları ile, alternatif enerji ile çalışan arabalarla ilgili yerli üretimin artırılması ve katma değeri yüksek ürünlerin geliştirilmesi, katılımcıların alternatif enerjilerle ilgili araştırma imkanı edinip dünyadaki gelişmeleri takip etmeleri, deneyim kazanmaları ve bu yolla alternatif enerji kaynaklarını kullanımı konusunda ülke genelinde farkındalığın artırılması amaçlanmaktadır. Sabit ve döner kanat kategorilerinde düzenlenen Uluslararası İHA Yarışması ile İHA konusunda toplum nezdinde farkındalık oluşturulmakta, katılımcı gençlerimize mesleki ve sosyal alan deneyimi kazandırılmaktadır.

1 - 6 Eylül 2020 tarihlerinde TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilecek olan Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda katılımcı takımlara 35.000 TL'ye kadar hazırlık teşviki ve 40.000 TL'ye kadar farklı kategorilerde ödüller verilmektedir.

15 - 20 Eylül 2020 tarihleri arasında TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Gaziantep ilinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası iHA Yarışması'nda ise katılımcılara 8.000 TL İHA Geliştirme Desteği ile 4.000 TL Katılım Desteği ve 30.000TL'ye kadar performans ödülleri ile özel ödüller verilmektedir.

Kayıt için son tarih: 2 Mart 2020

https://challenge.tubitak.gov.tr/anasayfa.html