2016-11-21

Diyabet Farkındalık Yürüyüşü

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Endokrinoloji Bölümü tarafından “Diyabet Farkındalık Yürüyüşü” düzenlendi.

Spor Kompleksi önünden başlayan Diyabet Farkındalık Yürüyüşüne katılan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, “Günümüzde en fazla görülen genetik ve kronik hastalıkların başında maalesef diyabet geliyor. Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de diyabet hastalarının sayısı her geçen yıl artıyor. Diyabetten korunmanın en iyi yöntemlerinin başında sağlıklı beslenmek ve spor yapmak geliyor. Namık Kemal Üniversitesi olarak bu gün burada diyabet hastalığına dikkat çekmek bu hastalığın etkilerini en aza indirmek için toplanmış bulunuyoruz. ” sözlerine yer verdi.

Yürüyüşe katılanlar ellerinde “Diyabet için harekete geç”, “ Spor en iyi ilaç”, “Diyabetin Farkındayız, Sizlerin Yanındayız”, dövizleriyle mesaj verdiler.