2018-03-02

Deprem Farkındalık Semineri ve Temel Saha Uygulamaları Programı Gerçekleştirildi



Üniversitemiz ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Deprem Farkındalık Semineri ve Temel Saha Uygulamaları Programı düzenledi.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Tekirdağ Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol, Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akdemisyenler ile öğrenciler katıldı.

Recep Erol konuşmasında “Önemli olan canımızı, insanımızı enkazın altında bırakmamak, deprem olmadan depremlere hazırlıklı olmalıyız. Binalarımızı sağlamlaştırarak, binalarımızdaki eşyalarımızı sağlamlaştırarak, deprem konusunda farkındalığı arttırmalıyız.”  AFAD kurumumun deprem konusundaki görevleri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ise programın açılışında gerçekleştirdiği konuşmasında “Bir Erzincanlı olarak depremin ne tür acılar yaşattığına bizzat şahitim. Depreme hazırlıklı olmamız gerektiği bir gerçek ancak başta üniversiteler olmak üzere toplumun tüm kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına büyük görevler düşüyor. Biz Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak açtığımız lisans programları, inşa ettiğimiz binalarda ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu konuya büyük özen gösteriyoruz. Bu tür seminerler farkındalığın arttırılması açısından çok önemli. Bugün gerçekleştirilen bu programın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum” sözlerine yer verdi.    

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Bugün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüz ve özellikle Namık Kemal Üniversitesi Rektörüme çok teşekkür ediyorum. 17 Ağustos 1999 depremi hepimizin kafasında soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Hepimizin ne ile yaşamakta olduğunu bize öğretti. Hepimiz deprem gerçeği ile yaşamak zorundayız.” diyerek Tekirdağ’da olası bir depremde en az hasarla atlatılması için hangi çalışmalar yapıldığını aktardı.

Program kapsamında Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Jeofizik Yüksek Mühendisi Sevim Avcı Yener, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sercan Bıçakçı ve Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Acil yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurcan Bıçakçı gerçekleştirdikleri sunumlar ile katılımcıları bilgilendirdi.

AFAD, Türk Kızılayı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Tekirdağ Acil Durum Arama ve Kurtarma Derneği (AKE59), Acil Müdahale Ekibi (MAG AME), Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC), Ziraat Fakültesi yanındaki alanda gerçekleştirdikleri çeşitli kurtarma uygulamalarını gün boyunca sergilediler.