2018-01-24

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu Sertifika Töreni Gerçekleşti



Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) tarafından NKÜ Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM) bünyesinde düzenlenen IV. Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu katılımcıları sertifikalarını törenle aldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün 12.12.2007 tarih ve 2007/11 sayılı Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına dair genelgesine uygun olarak 18-29 Aralık 2017 tarihleri arasında üniversitemizde düzenlenen 40 saat teorik ve 40 saat uygulamalı eğitim programını başarıyla tamamlayan 20 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende Rektör Yardımcısı ve HADYEK Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, HADYEK kurul üyeleri Prof. Dr. Gürsel Dinç, Prof. Dr. Hasan Ersin Şamlı, Prof. Dr. Servet Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Dilek Muz ve akademisyenler ile kursiyerler hazır bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal sertifika töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Toplum bizden bilgi bekliyor. Bu bilgi de sadece bizim akademik ilerlememiz için değil, halka hizmet amacıyla üretilen bilgilerdir. İnşallah bu eğitim aracılığıyla elde ettiğiniz bilgilerle bizden hizmet bekleyen toplumun bütün katmanları da faydalanacak ve toplumu daha ileri seviyelere götürecektir. Özellikle günümüzde sağlık deneyleri, model hayvanlar üzerinde denenerek dünyadaki pek çok tedavide çığır açmaktadır” dedi.

Prof. Dr. M. İhsan Soysal konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hepimiz kendi alanımızda kaliteye ulaşmaya çalışıyoruz. Kaliteyi, önceden belirlenmiş normlara uygunluk derecesi olarak tarif edebiliriz. Bu normlar, her bilimsel alanda olduğu gibi deney hayvanlarını kullanırken de gözetilmesi gereken, uyulması gereken yerleşmiş ilkeler ve standartlardır. Bu noktada toplumsal algı ve farkındalık eşiği de yükseldi. Zaten bu sebeple bu eğitime talip oldunuz. Bu açıdan Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu’nun gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum.”

Ardından kurul üyeleri de katılımcıları tebrik ederek başarı dileklerinde bulundular. Sonrasında, teorik olarak aldıkları eğitimleri Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarında uygulamaya geçiren kursiyerlerin eğitim esnasında çekilen fotoğraflarından oluşan bir sunum gerçekleştirildi.

Program sonunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları HADYEK üyeleri tarafından takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi ile tören son buldu.