2017-02-15

Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu Sertifika Töreni



Üniversitemiz Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) ile Sürekli Eğitim Merkezi (NAKSEM)işbirliği ile gerçekleştirilen Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu’nu tamamlayarak başarı gösteren 16 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen, deney hayvanları üzerinde yapılacak tüm eğitim ve araştırma amaçlı uygulamalarla ilgili HADYEK başvurularında araştırıcılar için zorunlu olan Deney Hayvanı Kullanım Sertifikası töreninde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek,  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve HADYEK Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, akademisyenler ile kursiyerler bulundu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. İhsan Soysal sertifika töreninde gerçekleştirdiği konuşmasında, “Özellikle günümüzde sağlık deneyleri, model hayvanlar üzerinde denenerek pek çok tedavide dünyada çığır açmaktadır. Bu açıdan Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu’nun gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, üniversite olarak gerçekleştirilen eğitimlerin desteklendiğine dikkat çekerek "Bu yıl üçüncüsünü tamamladığımız Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Kursu’nun verimli geçtiğini ve araştırmacıların daha sonraki bilimsel çalışmalarında almış oldukları eğitim ile farklı bir boyut kazandıracaklarına inanıyorum.” sözlerine yer verdi.

Açılış konuşmalarının ardından Morfoloji Binası’nda teorik olarak aldıkları eğitimleri Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi Laboratuvarında uygulamaya geçiren ve aldıkları eğitimde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek tarafından takdim edildi.

Katılımcılara sertifikalarının teslim edilmesinin ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile tören son buldu.