2019-03-19

Dünyayı Geziyorum Konferansı Gerçekleşti



Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından düzenlenen konferansların bir yenisi daha gerçekleşti.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ nda düzenlenen konferansa Coğrafya Bilimi’ nin duayen isimlerinden Prof.Dr. h.c. İbrahim ATALAY konuşmacı olarak katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölüm Başkanı Doç.Dr. Emre ÖZŞAHİN, “Bugün burada ağırlamaktan büyük onur duyduğumuz değerli hocamız Prof.Dr. h.c. İbrahim ATALAY’ ın deneyimlerini, bilgilerini bizimle paylaşacak olmasından dolayı çok sevinçliyiz, kendilerine sizlerin huzurunda Coğrafya Bölümü olarak teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

“Dünyayı Geziyorum” konulu konferansta Amazon Ormanları’ndan Meksika’ya, Vietnam’ dan Tibet’e yaklaşık yirmi ülkeye yaptığı ziyaretlerden derlediği fotoğrafları katılımcılar ile paylaşan Prof.Dr. h.c. İbrahim ATALAY, ülkelerin jeolojik yapılarının yanı sıra kültürel ve sosyal yapıları hakkında da katılımcılara bilgi verdi.

Üniversitemiz akademik personeli ile öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda ATALAY, “Unutmayınız ki hayatta en büyük güç bilgidir. En büyük imparatorluk ise iklim imparatorluğudur. Coğrafya Bilimi çok önemli bir bilimdir. Sizler yapacağınız çalışmalar ile bu bilimi daha da ileriye taşıyacak kişilersiniz” dedi.

Program ATALAY’ ın katılımcıların sorularını yanıtlaması ile son buldu.