2016-05-03

Dünya Veteriner Hekimleri Günü Kutlandı



Üniversitemiz Veteriner Fakültesi’nde, Dünya Veteriner Hekimleri Günü, 28-29 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen programlar ile coşkuyla kutlandı.

Dünya Veteriner Hekimler Günü kutlamaları çerçevesinde 28 Nisan Perşembe günü süt tüketiminin önemine dikkat çekmek için “II. Geleneksel Süt Koşusu” ile başlayan kutlama etkinlikleri 29 Nisan Cuma günü, Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel ile devam etti.

 Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof.Dr. İsmail Yılmaz, Trakya Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Prof.Dr. Tamer Dodurka, Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Veteriner Hekim Oktay Öcal, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Trakya Bölge Veteriner Odası Başkanı Dr. Erdal İlgü, akademisyenler ile veteriner hekim adayları programa katılımda bulundu.

Açılış konuşmasında Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Altuğ veteriner hekimlik meslek tarihi ile vermiş olduğu kısa bir bilginin ardından, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi avan projesinin kabul edildiğini ve uygulama projesine geçildiği bilgisini aktardı.

Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Şefik Kurultay yapmış olduğu konuşmasında genç bir fakülte olan Veteriner Fakültesinin kuruluşunda bu güne kadarki gelişimini aktardı.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Trakya Bölge Veteriner Odası Başkanı Dr. Erdal İlgüyapmış olduğu konuşmasında, veteriner hekimlik mesleğinin halk sağlığı içerisindeki yeri ve önemini vurguladı.

Veteriner Fakültesi öğrencileri adına birinci sınıf temsilcisi Furkan Bitiş yapmış olduğu konuşmasında, günün anlam ve önemine dikkat çekerek, veteriner hekim adaylarına örnek gösterilecek, veteriner hekimlik mesleğine hizmet vermiş bilim insanları aktardı veprogramın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Kılıç başkanlığında gerçekleşen panelde İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Güven Kaşıkçı “Veteriner Hekimlikte İstihdam Alternatifleri” konu başlıklı sunusunda veteriner hekim adaylarına gelecek meslek yaşamlarına ilişkin bilgi ve önerilerde bulundu.

İstanbul Üniversitesi Atçılık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Can Gündüz sunumunda “Türklerde At ve Atçılık” konu başlıklı sunumunda veteriner hekimlik mesleğinde at hekimliğine dikkat çekti ve atçılığın Türklerdeki tarihsel gelişimi konularında bilgi aktardı. 

Panelde son olarak üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Tevfik Sütçü ise “Veteriner Hekim Olarak Mehmet Akif ERSOY” konu başlıklı sunumundaMehmet Akif Ersoy hakkında detaylı bilgi aktardı.

Panelin ardından Süt Koşusunda kızlar ve erkek kategorisinde dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi.

Kutsal, saygın ve stratejik bir meslek olan veteriner hekimlik mesleğinin eğitim öğretim sürecindeki ilk adım hekimlik ile özdeşleşmiş olan beyaz önlüktür. Mesleki sorumluluklarımızı hatırlatan ve çıkar ve menfaatlerle kirletmeden meslek yaşamları süresince onur ve gururla taşınan “beyaz önlük giydirilmesi” Veteriner Fakültesi birinci sınıf öğrencilerine bu yıl ikincisi düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Ayrıca her öğrenciye stetoskop ve dijital ateş ölçer hediye edildi.

Kutlama programı öncelikle Veteriner Fakültesi Laboratuvarlarının açılış töreni ile son buldu.