2016-04-19

Dünya Sanat Günü Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı



Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü, 2012 yılından beri her yıl kutlanan Dünya Sanat Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı.

Program çerçevesinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Caner Karavit "Ödünç alınmış Manzaralar" adlı konferans verirken, konferansın ardından Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanında "Resim Bölümü Öğrenci Sergisi Açılışı" gerçekleştirildi.

Programda Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aslı Korkut, akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Konferans öncesi konuşan Üniversitemiz Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Melihat Tüzün, sanatın önemini vurgulayarak, konferansın ve serginin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tebrik etti.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salon'da gerçekleştirilen konferansta Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Caner Karavit, Uzak Doğu Resim ve Bahçe Sanatından Manzaraya Bakış konusunu ele aldı.