2014-06-18

Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül Üniversitemizi Ziyaret Etti



İl ziyaretleri kapsamında Tekirdağ'da bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül,  Valilik ve Belediye Başkanlığına gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Üniversitemize ziyarette bulundu.

Üniversitemize gelişinde Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ü YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Şefik Kurultay ile Genel Sekreter Tekin Yenigün karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül, ziyareti öncesinde ise Tekirdağ’da yatırımı bulunan işadamları ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Daha sonra Rektörlük odasında geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, Üniversitemiz şeref defterini imzaladı. Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek, Üniversitemiz hakkında Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’e brifing verdi.  

YÖK Başkanı Çetinsaya'nın yolda kendisine üniversiteyle ilgili bilgi verdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Gül, “Üniversiteler öğrenci sayısının çokluğuyla övünebilir ama daha çok övünülecek şey üniversitedeki eğitimlerin kalitesi olmalı" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, bunu her zaman söylediğini, üniversiteden mezun olanların diplomasını gururla taşıyabilmeleri gerektiğini kaydederek, bunun, öğrencinin üniversite tarafından bilgi ve tecrübeyle donatılmasına bağlı olduğunu anlattı. "Devlet her türlü maddi imkânı tanıyor. Üniversite kurulsun diye şehrin siyasetçileri, ileri gelenleri, iş adamları, eşrafı ne kadar çok uğraşmıştır" diyen Cumhurbaşkanı Gül, devletin de katkılarıyla kısa sürede bu muazzam binaların yapıldığını belirtti.

ÖĞRENCİLERİN YETİŞTİRİLME KRİTERLERİ

Bu binalarda iyi eğitim verilip verilmediğinin önemli olduğunu, bu yüzden öğretim üyelerinin üzerinde büyük sorumluluk bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Ne gerekirse devlet imkânı sunuyor. Sizden de tek beklentimiz size emanet ettiğimiz çocukları en iyi şekilde yetiştirmek. Mezun olduklarında sadece devlette değil özel sektörde, sadece Türkiye'de değil bütün dünyada iş yapabilir bilgi, birikimi ve özgüveni onlara vermektir. Ümit ediyorum ki Namık Kemal Üniversitesi'nde de bu yönde gidiyordur çalışmalar" dedi.

Ziyarette Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da bulundu.